Blastomycose symptomen bij de mens

January 3

Blastomycose symptomen bij de mens

Blastomycose is een schimmelziekte. Medline Plus beschrijft blastomycose als een zeldzame infectie die optreden kan wanneer patiënten inhaleren een schimmel genaamd Blastomyces dermatitidis, die is gevonden in hout en de bodem. De ziekte wordt meestal presenteert met longaandoeningen symptomen (symptomen gevonden binnen de longen) en Extrapulmonale symptomen (symptomen gevonden buiten de longen). Een grondige kennis van alle symptomen van blastomycose kunnen artsen de ziekte te diagnosticeren en selecteer de juiste behandeling. Patiënten moeten ook weten welke symptomen zij verwachten kunnen als ze zijn besmet met de schimmel.

Longaandoeningen symptomen

Blastomycose in de longen kan, pulmonale blastomycose, asymptomatisch of hebben milde tot ernstige symptomen, volgens Merck. Symptomen omvatten een productieve of droge hacking hoest, pijn op de borst, moeilijk ademen (kortademigheid), koorts en koude rillingen. In sommige meer ernstige gevallen, patiënten kunnen ervaren ofwel een build up van vloeistof in de longen, genaamd pleurale effusie, of zij kunnen ervaren acute respiratory distress syndrome. Patiënten kunnen ook optreden bloedspuwing, of het ophoesten van bloed, dat zeer bedroevend worden kan.

Letsels van de huid

MedlinePlus meldt dat blastomycose infecties huid laesies kunnen ontwikkelen. De schimmel verspreidt zich op de huid via de longen. Letsels van de huid kunnen lijken op verhoogde hobbels of papules, die kunnen verschijnen wrat-achtige en kunnen variëren van grijs tot violet in kleur. Letsels kunnen ook lijken op kleine blaasjes of puistjes, die gemakkelijk bloeden en pus kunnen bevatten. Deze letsels kunnen uiteindelijk leiden tot blijvende littekens of verlies van huidskleur.

Bot laesies

Bot laesies in blastomycose zijn meestal tekenen van systemische infectie. Merck geeft aan dat de gebruikelijke indicaties van bot laesies zijn gevonden op de bovenliggende gebieden boven het bot. Deze gebieden worden gezwollen, warm en teder. De patiënt voelt meestal warmte boven de bot laesie en de letsels kan invloed hebben op de gewrichten.

Genitale letsels

Merck beschrijft dat genitale letsels leiden pijnlijke zwelling van de structuren binnen de testikels van mannelijke patiënten tot kunnen. Laesies in de schaamstreek kunnen veroorzaken pijn in het perineum, die het gebied tussen de anus en balzak of vulva. De letsels kunnen ook patiënten ervaren pijn bij rectaal onderzoek veroorzaken.

Symptomen van gevorderde ziekte

MedicaLook stelt dat patiënten schade aan de blaas, nieren of bot als blastomycose niet wordt behandeld ervaren kunnen. Patiënten met huidletsels en pulmonaire symptomen die ook problemen met urineren of gezamenlijke pijn ervaren moeten worden getest op wijdverbreide schimmelinfectie. Nier- en blaas schade kan door urineonderzoeken worden geëvalueerd. Gezamenlijk of bot betrokkenheid kan worden gezien in x-stralen van de vermoedelijke bot laesie.


gerelateerde artikelen