Baby met besmette oog

April 2

Baby met besmette oog

Eye infecties bij baby's kunnen het gevolg zijn van allerlei oorzaken en kunnen toeslaan op elk gewenst moment tijdens de peutertijd. Sommige baby's komen in contact met bacteriën of virussen tijdens hun passage door het geboortekanaal en ontwikkelen van een infectie op deze manier. Anderen kunnen oplopen van de schade aan het oog of natuurlijk de ontwikkeling van een probleem als het oog groeit en verandert.

Symptomen

Symptomen van een ooginfectie, is afhankelijk van de oorzaak van de infectie, volgens Baby Center. Tekenen van een besmette oog in een baby kunnen opnemen betraande ogen, roodheid of pinkness in het oog, en zwelling van het ooglid. De baby kan een witte, waterige of gele afscheiding uit het oog hebben. Hij kan ook wrijven of druk op het oog om te proberen te verlichten van jeuk of pijn of gewoon prikkelbaar kan worden.

Oorzaken

Een veelvoorkomende oorzaak van ooginfecties bij baby's is conjunctivitis, een ontsteking van de oogleden die kunnen worden veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie. Een geblokkeerde scheur koker of allergieën kunnen ook leiden tot een besmette oog in een kind. Andere minder-gemeenschappelijke bronnen van zuigeling ooginfecties omvatten blefaritis, periorbitaal cellulitis, een stal of een chalazion. Soms, een infectie van het oog wordt begeleid door of het gevolg zijn van fysieke schade aan het oog.

Diagnose

Voor het bepalen van de specifieke oorzaak van een ooginfectie, zal een arts eerst het uitvoeren van een oogonderzoek. Als een fundamentele oogonderzoek potentiële problemen blijkt, kan de arts dan neemt een monster van een lozing vanuit de ogen van de baby en stuur het naar een laboratorium te worden gekweekt. Dit kan bepalen als een bacteriële of virale infectie aanwezig is. De arts kan ook een-spleetlamp, een apparaat dat een 3D-beeld van het oog geeft, op zoek naar schade aan de oogbol zelf gebruiken.

Behandeling

Na het vaststellen van een ooginfectie in zuigeling en het bepalen van de oorzaak, kan de arts voorschrijven antibiotica voor een bacteriële infectie of een antivirale medicatie voor sommige virus veroorzaakte infecties. Dit zal doorgaans worden geleverd via oogdruppels of een zalf worden verspreid over de baby's ogen. Andere soorten oogdruppels kunnen ook worden aanbevolen, met inbegrip van zoute druppels kleverige of krokant drainage schonen of smeren druppels om te verlichten van droogte veroorzaakt door een ooginfectie. Voor een geblokkeerde scheur koker, kan massage van de binnenste hoek van het oog geschieden, volgens Medline Plus.

Complicaties

De meeste zuigelingen die snelle behandeling voor een ooginfectie ontvangen snel herstellen en hebben geen blijvende problemen. Zonder behandeling, echter kunnen sommige potentiële complicaties optreden, met inbegrip van littekens of scheuren in het hoornvlies, zwelling van de iris of blindheid.


gerelateerde artikelen