Dieet voor een vergroot hart

June 9

Dieet voor een vergroot hart

Een vergroot hart, ook wel aangeduid als cardiomegaly, is een symptoom van een andere medische aandoening, zoals ventiel hartproblemen en coronaire hartziekte. Symptomen van een vergroot hart zijn moeilijk ademen, hoest, duizeligheid en borst pijn. Behandeling van een vergroot hart omvat het beheer van de onderliggende oorzaak van de aandoening met medicijnen, chirurgie en levensstijl veranderingen. Na een speciaal dieet kan ook help ease de symptomen geassocieerd met een vergroot hart.

Low-zout dieet

Eten van een dieet die laag in natrium is belangrijk voor mensen die lijden aan een vergroot hart. De hartkwaal kan verergeren wanneer eten zoute voedingsmiddelen. Verhoogde natrium zal kan leiden tot een persoon te behouden water, dat symptomen verergert zoals zwelling in de onderste ledematen, kortademigheid en het hart harder werken. Gemeenschappelijke voedsel rijk aan natrium omvat verwerkte vlezen, zoals hotdogs en lunchmeats, pickles, groentesap, kaas, chips, crackers en salade dressings. Houden van natrium inname van minder dan 2 000 mg per dag wordt aangeraden voor mensen met hartfalen, volgens MayoClinic.com.

Controle Diabetes

Diabetici met uitgebreide hart moeten nauw toezicht en de controle van de bloedsuikerspiegel. Het hebben van diabetes is een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen of verergeren van hart-en vaatziekten inclusief een vergroot hart. Het risico van hart-en vaatziekten toeneemt wanneer bloedsuikerspiegel niet worden gecontroleerd. Eten van een dieet lage suiker en koolhydraten kunnen helpen bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Extra manieren om de controle bloedsuikerspiegel omvatten volkorengranen, evenals verse groenten en fruit eten.

Verminderen van alcoholgebruik

Het is belangrijk om te voorkomen dat het drinken van grote hoeveelheden alcohol wanneer u een vergroot hart hebben. Het drinken van alcohol verhoogt het risico van hartfalen en een vergroot hart want het bloeddruk verhogen kan, triglyceriden verhogen, onregelmatige hartslagen veroorzaken en giftig is voor het hart. Terwijl het drinken van teveel alcohol verhoogt het risico van complicaties met een vergroot hart, kan een matige hoeveelheid alcohol drinken eigenlijk verminderen het risico van hart-en vaatziekten. Een gematigde hoeveelheid alcohol is een drankje voor vrouwen en twee drankjes voor mannen dagelijks, volgens de American Heart Association.

Laag vetgehalte

Verminderen van de inname van vet kan helpen een persoon verliest gewicht en bestrijding van hart-en vaatziekten. Mensen die overmatig rond hun taille gewicht lopen het grootste risico voor hart voorwaarden in verband met een vergroot hart verergert. Mager vlees eten en steken met laag-vet voedsel is het beste want vette voedingsmiddelen kunnen verhogen de bloeddruk en cholesterolgehalte en een reeds benadrukt hart verergeren.


gerelateerde artikelen