Kruiden voor gezwollen voeten & enkels

March 18

Kruiden voor gezwollen voeten & enkels

Gezwollen voeten en enkels, ook bekend als oedeem, is het gevolg van overtollig water in de weefsels van uw lichaam waardoor ze wilt uitbreiden of zwellen. Oedeem kan worden veroorzaakt door zwangerschap, allergieën of zitten in een positie voor vele uren, of het kan duiden op een ernstige onderliggende aandoening, zoals diabetes, hartproblemen, cirrose van de lever of AIDS. Kruiden kunnen helpen verlichten gezwollen voeten en enkels, maar u gezondheidszorg beoefenaar om te bepalen als u ernstige onderliggende problemen raadplegen.

Kruiden acties

Kruiden die zwelling in je voeten en enkels verminderen heten diuretica. Ze stimuleren uw nieren te verhogen van de urineproductie, waardoor de overtollige lichaamsvloeistof. Een gevolg van verhoogde urination is een verlies van kalium, dus gebruik kaliumsupplementen of voedingsmiddelen rijk aan kalium eten bij het gebruik van diuretica, of gebruiken van kruiden die ook kalium bevatten. Aangezien oedeem vele oorzaken hebben kan, neem contact op met een deskundig vakman voor dosering en kruiden voorbereiding voor uw bijzondere situatie.

Rose

Kruiden voor gezwollen voeten & enkels

Rose of Rosa canina, is een wilde roos, ook bekend als de hondsroos, gevonden in Europa en Azië. Traditionele genezers vruchten, genaamd heupen, voor de behandeling van gastro-intestinale en urinewegen problemen gebruiken. Werkzame bestanddelen bevatten ascorbinezuur, flavonoïden en tannines en de heupen zijn een krachtige diureticum. In hun boek 2000 raden "Recept voor Nutritional Healing," Dr. James F. Balch en Phyllis A. Balch, CNC, rozenbottels voor oedeem omdat de bioflavonoïden helpen om controle van oedeem door het evenwicht van het lichaam vloeistoffen. Vermijd dit kruid als u diabetes, ijzertekort of sikkelcelziekte.

Paardebloem

Kruiden voor gezwollen voeten & enkels

Paardebloem, of Taraxacum officinale, is een gemeenschappelijk kruidenmiddel voor oedeem, slechte eetlust, lever en galblaas problemen en huidaandoeningen. De bladeren zijn rijk aan polyfenolen, flavonoïden en kalium, en hebben krachtige diureticum actie. In zijn boek van 2003, "Medische fytotherapie: de wetenschap en praktijk van kruidengeneeskunde," beveelt klinische kruidkundige David Hoffmann paardebloem omdat het vermindert waterretentie en helpt ter voorkoming van verlies van kalium die zich met diuretica voordoen kan. Gebruik dit kruid niet als u allergisch voor leden van de Aster familie bent.

Peterselie

Kruiden voor gezwollen voeten & enkels

Peterselie of Petroselinum crispum, is een kook- en geneeskrachtige kruid inheems in Europa maar over de hele wereld gecultiveerd. Herbalists gebruik de bladeren en wortels te behandelen nierproblemen en peterselie is een effectieve diureticum. In hun boek van 2009, "Geneeskrachtige planten van de wereld," botanicus Ben-Erik van Wyk en bioloog Michael Wink kenmerk de diureticum actie van de peterselie fenylpropanoïden en flavonoïden, die de nieren stimuleren en verhogen van de urineproductie. Geen verbruiken grote hoeveelheden peterselie, aangezien in overmaat het bloedarmoede, leverproblemen of nier aandoeningen kan veroorzaken.


gerelateerde artikelen