Natrium & schildklierproblemen

February 25

Natrium & schildklierproblemen

Zout is 40% natrium en 60% chloride--beide tabel en zeezout hebben de dezelfde chemische samenstelling. In de jaren 1920 begonnen de VS jodium aan tafelzout in reactie op een groot segment van de bevolking steeds jodium-deficiënte toe te voegen. Uw schildklier moet jodium voor de productie van de hormonen die controle van uw metabolisme. Hoewel natrium bijna geen invloed op uw schildklier heeft, te weinig jodium in uw dieet kan leiden tot hypothyreoïdie. Als u vermoedt u lage schildklier functie dat, Raadpleeg uw arts alvorens een soort jodium aanvullen.

Uw schildklier

Gelegen aan de voet van je keel, direct voor uw stembanden, produceert uw schildklier twee hormonen die metabolisme reguleren. Als uw schildklier vertraagt de productie van T3 en T4 hormonen--een aandoening aangeduid als hypothyreoïdie--zal uw metabolisme vertragen. Typische symptomen van hypothyreoïdie zijn gewichtstoename, een intolerantie tegen koude, een onregelmatige hartslag en verhoogde cholesterolniveaus. Uw metabolisme bepaalt hoe snel al uw systemen-functie, en alles vertraagt als uw schildklier doet niet voldoende T3 en T4 hormonen produceren. Hypothyreoïdie is gelukkig eenvoudig te behandelen; nemen van een dagelijkse synthetische schildklierhormoon vervangende--levothyroxine--levert het ontbrekende hormoon. Verwacht uw arts om te controleren uw niveaus van de schildklier met bloedonderzoek tweemaal per jaar.

Jodium deficiëntie

Zonder jodium, kan niet uw schildklier T3 en T4 hormonen, wat resulteert in een verlaagd tarief van metabolisme vervaardigen. De meest voorkomende oorzaak van hypothyreoïdie is een auto-immuun-deficiëntie, maar het kan zich voordoen als een neveneffect van de zwangerschap ook. Jodiumtekort is zeldzaam in Noord-Amerika en Europa, hoewel 40 procent van de wereldbevolking voor een jodiumtekort dreigt. Zowel de tabel zout en de bloem gebruikt om jodium toegevoegd, maar jodium wordt niet meer toegevoegd aan meel, en dit is niet meer het geval met de meeste keukenzout ook volgens Dr. Marcelle Pick. Pick, een gepubliceerde auteur en mede-oprichter van de vrouwen om vrouwen Clinic in Yarmouth, Maine, zegt dat "inname van jodium gedaald in de afgelopen 30 – 40 jaar 50% in Noord-Amerika" en meer mensen kunnen risico's voor de problemen van de schildklier, vooral degenen die keukenzout op een zoutarm dieet voorkomen.

Behandeling

Extra jodium zal hypothyreoïdie alleen behandelen als uw lage schildklier functie wordt veroorzaakt door een jodium deficiëntie. Uw arts kan testen voor uw niveaus van de jodium met behulp van een monster urine. Teveel jodium aan uw dieet toe te voegen kan resulteren in schildklier jodium toxicosis. Ideaal, je moet consumeren tussen 150 en 299 microgram jodium per dag, zegt de Amerikaanse vereniging van de schildklier. Verbruikt minder dan 75 microgram kan resulteren in een matige tot ernstige tekort terwijl bedragen groter zijn dan 450 microgram buitensporig zijn en tot schildklier jodium toxicosis leiden kan.

Natrium- en uw schildklier

Een theelepel van gejodeerde keukenzout bevat 400 microgram jodium--meer dan genoeg te houden van schildklier hormoonniveaus in een ideaal bereik. Natrium gebruikt in verwerkte en verpakte levensmiddelen heeft geen jodium toegevoegd en moet niet worden geteld naar de inname van jodium. Niet alle salt is iodized--aandachtig te lezen het etiket. Als je een zoutarm dieet, eieren, zuivel, sojamelk eet, zijn vis, zeevruchten en jodium supplementen beschikbaar om voldoende jodium consumptie.


gerelateerde artikelen