Welke oorzaken blaas spasmen?

March 16

Welke oorzaken blaas spasmen?

Volgens MedlinePlus, een publicatie van de National Institutes of Health, optreden spasmen van de blaas wanneer blaas spieren onwillekeurig contract en het genereren van een drang om te plassen. Meestal uitgroeien krampen van de blaas tot urge-incontinentie. Deze aandoening wordt gekenmerkt door urine lekkage als gevolg van oncontroleerbare blaas contracties, volgens de MayoClinic.com. Krampen van de blaas worden veroorzaakt door verschillende dingen zoals urineweginfecties, neurologische problemen, interstitiële cystitis, katheters of chirurgie. Overleggen met een arts die goed kan diagnosticeren en behandelen van krampen van de blaas.

Interstitiële cystitis

Volgens ««««de MayoClinic.com is interstitiële cystitis een pijnlijke blaas syndroom gekenmerkt door blaas pijn, blaas druk en soms bekkenpijn. Meestal gaat het gepaard met gevoelens van urgentie die een primaire symptoom van krampen van de blaas zijn. Indien onbehandeld, kan deze aandoening ontwikkelen tot complexe blaas en nier-ziekten.

Urineweginfecties

De Universiteit van Maryland meldt dat blaasinfecties de veelvoorkomende oorzaak van krampen van de blaas zijn. Ook bekend als UTI, patiënten ervaren smerig ruikende urine, pijnlijke urination, urinair urgentie en frequentie. Ernstige oorzaken kunnen ook leiden tot koude rillingen, misselijkheid, koorts, braken en bijbehorende pijn.

Katheters

MedlinePlus meldt dat drang incontinentie en blaas spasmen kunnen worden veroorzaakt door gebruik van de regelmatige katheter. Een katheter wordt ingevoegd in een lichaamsholte, een vaartuig of een buis. Hierdoor drainage, vloeistof injectie of chirurgische instrument-ingang. Katheters worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de afvoer van urine uit het lichaam. Dientengevolge, veroorzaakt het af en toe irritatie van de blaas die leiden spasmen van de blaas tot kan.

Chirurgie

Blaas kramp kan worden veroorzaakt door bepaalde ingrepen. Volgens de Southwestern Medical Center, kunnen abdominale chirurgische ingrepen verzwakken de spieren van de blaas, bekken vloer of schade van de omliggende zenuwen. Voorbeelden van kramp van de blaas veroorzaken chirurgie zijn blaas chirurgie, keizersnede, hysterectomie en nier chirurgie.

Zenuwstelsel aandoeningen

Mensen met neurologische problemen ontwikkelen vaak krampen van de blaas. Dit gaat meestal tegenstrijdige berichten die worden verzonden naar de zenuwen van de blaas. Dientengevolge, kunnen zeldzaam blaas weeën optreden zonder voorafgaande kennisgeving. Volgens ««««de MayoClinic.com omvatten neurologische aandoeningen die leiden spasmen van de blaas tot kunnen herpes, hersentumoren, beroerte, diabetes, Parkinson, cerebrale parese en multiple sclerose.


gerelateerde artikelen