Wat Is beenmerg oedeem?

January 28

Wat Is beenmerg oedeem?

Bot kneuzingen was een fenomeen dat niet vóór magnetische resonantie beeldvorming, volgens de internationale maatschappij van artroscopie, kniechirurgie & orthopedische Sports Medicine werd waargenomen. Beenmerg oedeem en bot kneuzingen uitzien op MRI hetzelfde. Als de patiënt een geschiedenis van letsel aan het bot heeft, is het hierna bot brusing. Bij ziekten zoals artritis en sikkelcelziekte correleert beenmerg oedeem met bot pijn.

Het beenmerg

Het beenmerg bestaat uit drie onderdelen: het benige gedeelte, een vette gedeelte en een deel dat bloedcellen maakt. De samenstelling van het beenmerg wijzigingen hebben minder bloed vorming met de leeftijd. Er is meer vette beenmerg. Het laatste gebied van bot te wijzigen is in de buurt van de uiteinden van botten en in de wervelkolom. In marathon lopers, hooggelegen ingezetenen en menstruerende vrouwen, eilanden van bloed kan vormen van beenmerg worden gezien op de MRI, volgens de American Society Röntgen Ray.

Beenmerg oedeem of bot kneuzingen zijn gebieden van verhoogde vloeistof. Dit kan gebeuren van kleine fracturen van het bot, het bloed of de verhoogde vloeistof. Bot oedeem op MRI helpt bij het opsporen van verschillende aandoeningen.

Stress fractuur

Wanneer de beenderen onder voorbehoud van de repetitieve kracht zijn, kunnen ze een stress fractuur van laad- of spier pull ontwikkelen. Nieuwe militaire rekruten die ongewone te marcheren, afstand lopers en balletdansers dreigen voor stress fracturen. Deze fracturen doen niet in eerste instantie Toon-up op röntgenfoto's. Fracturen van de heup kunnen chirurgie nodig. Vroege diagnose van stress fracturen wordt gedaan met MRI. Er is bot oedeem en soms een lijn zichtbaar fractuur, volgens de website van klinische sportgeneeskunde.

ACL

Bot kneuzingen hebben bijgedragen tot het begrijpen van de mechanica van Anterior Cruciate Ligament tranen in de knie. ISAKSOSM haalt studies waaruit blijkt dat bot-oedeem is afhankelijk van de tijd na blessure met maximaal 80 procent van de patiënten met ACL tranen met bot oedeem op MRI. De bot kneuzingen bevinden zich gewoonlijk op het laterale gedeelte van de knie. De aanwezigheid van bot oedeem is meer dan een gedeeltelijke scheur waarschijnlijk met een volledige scheur van de ACL. ISAKSOSM rapporteert dat sommige onderzoekers zijn onderzoeken als bot kneuzingen is gecorreleerd met de ontwikkeling van artritis, omdat het kraakbeen boven been kneuzingen is getroffen in sommige studies, maar niet alle studies, zegt de internationale maatschappij van artroscopie.

Artritis

Beenmerg oedeem komt vaker voor bij artritis patiënten, die pijn ervaren. Na de activiteit in Jicht ontwikkelen zowel bot pijn en bot oedeem. "The Journal of Reumatologie" meldt dat een multi center ratingsysteem van artritis bevindingen van de MRI gevonden bot oedeem, synovitis en erosies werden consequent beoordeeld door revisoren. ISAKSOSM schat 40 procent van de jicht met bot oedeem hebben verslechtering van gezamenlijke oppervlakken binnen jaar.

Kanker en infectie

Infectie en kanker produceren bot oedeem. De cellen van de inflammatoire besmetting en metastatische tumorcellen produceren hoog water inhoud bot die wordt gezien als oedeem op MRI. Bestraling produceert aanvankelijk bot oedeem. Veranderingen in het beenmerg van medicatie gebruikt voor het stimuleren van het beenmerg om te produceren meer bloedcellen kunnen worden gezien op de MRI. Verhoogde bloedcel productie als gevolg van sikkelcel bloed ziekten en andere anemias veroorzaken ook bot oedeem.

BMES

Het toegenomen gebruik van de MRI heeft geleid tot een nieuwe diagnose; voorbijgaande beenmerg oedeem syndroom, BMES. Dit was voor het eerst gezien in de heup. Het was niet gecorreleerd met avasculaire necrose die dood van het bot. Een andere ziekte, voorbijgaande osteoporose, begint met de heup pijn. Verlies van bot massa is dan gezien op de röntgenfoto. BMES hebben niet de eerste pijn. ISAKSOSM theorie dat deze drie syndromen mogelijk te maken.

Betekenis

Bot oedeem wordt actief bestudeerd. Het is niet duidelijk waarom sommige mensen persistent bot oedeem hebben. ISAKSOSM meldt dat de meeste bot kneuzingen vier tot 12 maanden oplossen nadat de schade maar 10 tot 15 procent van de patiënten bot oedeem twee jaar na blessure hebben. De effecten op lange termijn en de betekenis van bot oedeem worden nog ontdekt.


gerelateerde artikelen