De cultuur van de Chinese tieners

January 26

De cultuur van de Chinese tieners

Aangezien China zich beweegt naar het worden van's werelds grootste economie, hebben haar jeugd gevangen de verbeelding van de mensen over de hele wereld. Chinese tieners zijn vaak een onderwerp van media aandacht voor hun gevoel voor mode, hun groeiende consumentencultuur, waargenomen opstand tegen een restrictieve regering en het nieuwe gevoel van persoonlijke identiteit die begint te definiëren van de jongere generaties. Chinese tieners leven in een zich snel ontwikkelende land, maar het is ook een groot land, en hun ervaringen zijn zo divers als de ervaringen van de twee kinderen in de Verenigde Staten.

Carrière-gerichte cultuur

In 1978 verschoof China de focus van het socialisme aan modernisering en de Chinese mensen begonnen zich te richten op loopbaan over kameraadschap, volgens professor Gheeta Kochar van de Chinese Academie van sociale wetenschappen in Peking. Tieners begon "op zoek naar geld" als consumentencultuur en materialisme groeide. Vanaf de jaren 1990 op, Chinese tieners gericht op Engels leren en studeren in de Verenigde Staten, als mode steeg en jonge volwassenen werd veel minder conservatief. Chinese tieners drinken, roken en zijn meer mode vooruit dan de Chinese tieners van vorige generaties. Meer Chinese adolescenten en jonge volwassenen zich van het platteland naar de stad met hoop op betere loopbanen.

Liefde van de westerse cultuur

Vele Chinese tieners nastreven westerse cultuur, zodat ze het door hun consumptie van Western TV shows, films, voedsel en kleding. PBS gemeld in 2012 dat KFC de meest populaire restaurantketen in het land, was hoewel in China, KFC verkoopt de Chinese voedingsmiddelen zoals rijstpap en verandert recepten om te reflecteren een Chinese invloed. Skateboarden is populair, met de Chinese jeugd leren van professionele westerse skateboarders beweegt. Hoewel overheidsvoorschriften hebben beperkt bepaalde TV-programma's, met inbegrip van criminaliteit shows en "immoreel" drama's, repliceren veel Chinese televisie programma's de beroemde Amerikaanse versies. "China's Got Talent" en "Als u Are the One," een Chinese versie van "The Bachelor," zijn populair.

'Chuppies' als consumenten

Chinese "yuppen" of "Chuppies," vormen zoals ze worden opgeroepen, een gedeelte van de Chinese adolescent cultuur. Deze tieners komen uit rijke families en waren opgegroeid in een omgeving van economische stabiliteit. Ze zijn merk-bewuste, trendy en genoeg geld te besteden hebben. Als hun rijke Amerikaanse tegenhangers, zijn chuppies altijd aangesloten op de rest van de wereld via smartphones en computers. Dit rijke gedeelte van Chinese tieners is een wereldse bos, vaak goed reisde en ervaren.

Diversiteit

Kevin Lee van de "Forbes Magazine" wijst erop, als Amerikaanse media over Chinese tieners als grootverbruikers of vermogende particulieren spreken, zijn ze vaak adressering voor slechts een klein deel van de bevolking. Hoewel chuppies zijn grootverbruikers, zoals met elk land, er grote verschillen in sociaal-economische status onder de jeugd zijn. Tieners zal verschillen in hun waardesystemen, belangen en hobbys afhankelijk van of ze, steden of platteland zijn. In feite, Lee schrijft, de meerderheid van de Chinese tieners zijn niet zo opstandig als de mainstream media van de V.S. ons hebben zou geloven, maar zijn 'inhoud'. De meeste jongeren, Lee zegt, voel me nog steeds een diep gevoel van verantwoordelijkheid naar hun families, hoewel de waarden veranderen van generatie op generatie. De meerderheid van de Chinese tieners zijn geïnteresseerd in het ontwikkelen van een gevoel van hun eigen individualiteit en persoonlijke identiteit.


gerelateerde artikelen