Insuline & bloeddruk

December 4

Insuline & bloeddruk

Veel mensen weten dat diabetici insuline onder hun huid injecteren te houden hun bloedsuikerspiegel onder controle. En velen begrijpen dat hun eigen alvleesklier insuline maakt wanneer ze eten van een maaltijd. Insuline is een hormoon dat helpt u bij het gebruik van de koolhydraten in uw dieet voor brandstof en, als je te veel koolhydraten eet, insuline duwt hen in uw vetcellen, waar ze kunnen worden opgeslagen. Wat u niet kan weten, is dat teveel insuline oefent schadelijke effecten op je lichaam die tot hart-en vaatziekten leiden kunnen.

Metabool syndroom

Wetenschappers hebben geconstateerd dat een collectie van fysiologische eigenschappen, gezamenlijk aangeduid als "metabool syndroom," die snel in als de nr.1 risicofactor voor hart-en vaatziekten onder de Amerikaanse bevolking, volgens de American Family Physician opkomst zijn. Deze eigenschappen omvatten verhoogde tailleomtrek of "centrale zwaarlijvigheid" verhoogde bloeddruk, insulineresistentie en bloed lipide afwijkingen, zoals hoge triglyceriden of laag HDL cholesterol. Onder deze eigenschappen, insulineresistentie wint aan bekendheid als de belangrijkste drijvende kracht achter het metabool syndroom.

Insulineresistentie en bloedvaten

Als je overgewicht, is er een reële kans dat de cellen in je lichaam die resistent zijn tegen de insuline geproduceerd door de alvleesklier. Volgens een review van 1988 in het dagboek Diabetes vertonen 25 procent van de niet-zwaarlijvige mensen ook insulineresistentie. Wanneer je lichaam niet normaal op insuline reageren, produceert de alvleesklier meer van dit hormoon te houden uw bloed glucose onder controle. Volgens Dr. Gerald Reaven, professor emeritus in de geneeskunde aan de Stanford University School of Medicine, beschadigt deze compenserende stijging van de insuline de bekleding van uw aderen, omdat insuline de neiging om uw slagaders "kleveriger" en meer aantrekkelijk voor de witte bloedcellen die een ontsteking veroorzaken.

Ontsteking, Cholesterol Plaques en hoge bloeddruk

Met de tijd maakt ontsteking gemaakt door witte bloedcellen vast te houden aan uw arteriële muren de slagaders minder buigzaam. Dit verlies aan elasticiteit verhoogt uw bloeddruk--veel zoals het dwingen van water door een starre buis genereert hogere druk dan het door een uitbreidbaar rubberen slang te duwen. Bovendien, stelt ontsteking van de arteriële voering het podium voor de vorming van cholesterol plaques, die beperken de slagaders en verdere verhoging van de bloeddruk.

Putting It All Together

Sinds 1988, zegt artsen hebben erkend het verband tussen metabool syndroom en hart-en vaatziekten, het dagboek Diabetes. Insuline de bijdrage aan de arteriële ontsteking, verhoogde bloeddruk en atherosclerose of verharding van de slagaders, is goed ingeburgerd. Als meer Amerikanen metabool syndroom ontwikkelen, de incidentie van hart-en vaatziekten naar verwachting toenemen. Vermindering van uw insulineniveaus en uw risico voor hart-en vaatziekten kan inhouden dat veranderingen in levensstijl die omvatten gewichtsverlies, regelmatige lichaamsbeweging, een dieet dat minder suikers en bewerkte voedingsmiddelen en, misschien, medicijnen bevat.


gerelateerde artikelen