Hoe een presentatie geven aan tieners

October 13

Hoe een presentatie geven aan tieners

Wordt gevraagd om te spreken voor een publiek is een eer dat sommige anticiperen en anderen vrezen, vooral wanneer die groep uit tieners bestaat. Niet iedereen is natuurlijk bedreven in het spreken in het openbaar en als je een vleugje van plankenkoorts, het idee van spreken voor een groep tieners--die zou waarschijnlijk eerder ergens anders zijn--u nerveus zou kunnen maken. Het is niet ongewoon om ervaring een beetje plankenkoorts of nervositeit voorafgaand aan spreken. Wanneer het spreken aan een groep tieners, moet u een manier vinden om uw presentatie te maken een beetje humoristisch, interessante en relatable wilt u hun aandacht houden.

Stap 1

Maak een overzicht van uw presentatie en schrijven, adviseert Nancy Darling, Ph.D., professor aan het Oberlin College in Ohio. Het maakt niet uit wie je een presentatie moet geven, moet u een overzicht en een toespraak voorbereid of risico te vergeten wat je wilt zeggen, struikelend over uw woorden of niet maken geen zin. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om uw presentatie in drie delen verdelen: de opening, het punt en de laatste gedachte. Schrijf de informatie die u wilt presenteren in die volgorde.

Stap 2

Engage uw tiener publiek onmiddellijk met uw toespraak, adviseert Pandora Scooter, lid van Toastmasters International, een internationale organisatie die is ontworpen om te helpen mensen leren de kunst van het spreken in het openbaar. Een vraag, een grappig verhaal vertellen of een anekdote die vraagt om een antwoord te gebruiken. Bijvoorbeeld, zal een persoonlijke anekdote of een grappig verhaal uit het recente nieuws dat in uw onderwerp banden vangen hun aandacht beter dan harde, saaie feiten.

Stap 3

Eerlijk en direct, adviseert Scooter. Tieners waarderen meestal direct en eerlijk gesprek, vooral met een volwassene. Bijvoorbeeld, als je het over een moeilijk ervaring zoals alcoholisme als onderdeel van uw presentatie, delen de enge dingen. Niet sugarcoat dingen of vermijden praten over bepaalde aspecten, zoals het feit dat tieners die gebruik maken van alcohol zijn vaker het slachtoffer geworden van seksueel misbruik; tieners respecteren eerlijkheid en directheid. Daarnaast hebben zij een goede radar als het gaat om oneerlijkheid, waardoor ze om te stoppen met luisteren.

Stap 4

Laat tieners weten how to get in contact met u na uw presentatie, adviseert de toevallige Communicator. Kansen zijn slank dat veel tieners zijn geïnteresseerd in het verkrijgen van weer contact met u, maar ze het aanbod toch waarderen zullen. Bovendien, als uw presentatie nog een tiener aangeraakt, hij kan willen om u te contacteren voor hulp in het onderwerpgedeelte van uw presentatie of zelfs een carrière doel.

Waarschuwingen

  • Vermijd praten over jezelf teveel in uw presentatie. Volgens The Accidental Communicator willen tieners niet horen over uw prestaties of leven, tenzij je beroemde. Terwijl het is prima om hen te vertellen uw naam en waar u werkt of waarom u daar bent, niet uw tieners met een waslijst van je prestaties, prijzen of zelfs een overzicht van je CV droeg.

Tips

  • Maak oogcontact en vergeet niet om uw publiek bedanken wanneer u klaar bent met uw presentatie, geeft adviseert Scooter.

gerelateerde artikelen