De gevolgen van elke dag joggen

March 5

De gevolgen van elke dag joggen

Joggen op een dagelijkse basis kan verbeteren uw hart, longen en botten, maar er zijn enkele nadelen. Joggen dagelijks zonder voldoende hersteltijd zal je lichaam, waardoor de kans op schade, ongevallen en spierspanning overwerk. Doordat een oefening planning en toezicht joggen sessies, kunt u het meeste uit regelmatig joggen en bezuinigen op de daaraan verbonden risico's.

Toegenomen levensverwachting

De gevolgen van elke dag joggen

Joggen gedurende ten minste één uur per week kunt jaren aan uw leven toevoegen. Een recente studie van het hart van de stad Kopenhagen gepubliceerd in het "European Society of Cardiology" gepresenteerde gegevens waaruit bleek dat regelmatig joggen levensverwachting kan verhogen door vijf tot zes jaar bij mannen en vrouwen. Hart specialist Dr Peter Schnohr en zijn collega's geconcludeerd dat tussen één en twee en een half uur een week van matig intensief joggen was ideaal voor lange levensduur. Joggen-gerelateerde sterfgevallen zijn zeldzaam, en ze worden vaak veroorzaakt door voorafbestaand hartaandoeningen of joggen te krachtig.

Beheer van het gewicht en de gezondheid van het hart

De gevolgen van elke dag joggen

Een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging zijn essentiële componenten in beheer van het effectief gewicht. Joggen kan regelmatig u helpen verbranden van calorieën, die kunnen u helpen afvallen. Mensen die overgewicht en risico op hart-en vaatziekten kunnen profiteren van bescheiden gewichtsverlies. De American Diabetes Association een studie gepubliceerd in 2011 dat bescheiden gewichtsverlies van 5 tot 10 procent kan verminderen het risico van hart-en vaatziekten. Voordelen van joggen zijn voor mensen met normaal gewicht, gewicht onderhoud en verbetering van de hartfunctie.

Osteoporose

De gevolgen van elke dag joggen

Niet alleen joggen verbetert uithoudingsvermogen, maar het helpt ook u onderhouden en bouwen van de dikte van je botten. Volgens de nationale maatschappij van osteoporose, kan joggen helpen verbeteren van de sterkte van de botten in de wervelkolom en de heupen. Wie al osteoporose, echter, kunnen vinden dat joggen een negatieve invloed op hun beenderen heeft. Als een hoge impact oefening, kan joggen verhogen het risico voor het breken van een bot voor particulieren met osteoporose of lage-bot dichtheid. Andere opties zoals stevig wandelen of zwemmen zijn veel veiliger en net zo effectieve vormen van cardio oefening.

Overtraining

De gevolgen van elke dag joggen

Joggen heeft een positief effect op je rug, de heupen en de spieren in matiging. Echter wanneer u dagelijks joggen zonder je lichaam tijd om te herstellen, treedt u stress fracturen, spierpijn en shin splints. Oudere volwassenen kunnen ook hartproblemen ondervinden. Om te voorkomen dat overtraindheid, beperken uw joggen sessies tot 30 minuten per dag, drie keer per week.


gerelateerde artikelen