Wat Is het verschil tussen natuurlijke & organisch voedsel?

May 27

Wat Is het verschil tussen natuurlijke & organisch voedsel?

Wanneer het gaat om voedseletiketten, natuurlijke en biologische zijn niet onderling verwisselbaar termen. Beide impliceren dat eten meer voedzaam en gezond is, maar als je onder het label kijkt, er grote verschillen zijn. Van de regels die gelden voor hun productie aan de inhoud van het eindproduct uitmaken, zijn natuurlijke en biologische voedingsmiddelen niet hetzelfde.

Verordening

Volgens de Food Marketing Instituut (FMI), zijn "natuurlijke" voedingsmiddelen minimaal verwerkte en vrij van kunstmatige zoetstoffen, kleuren, aroma's en additieven als gehydrogeneerde olie, stabilisatoren en emulgators. Maar er is geen certificering of inspectie systeem om ervoor te zorgen dat het etiket klopt. Ook de term "natuurlijk" geen gewoonlijk betrekking op groeimethodes of het gebruik van andere conserveermiddelen overwegende dat biologisch geteelde voedingsmiddelen strenge regels op deze terreinen hebben. De nationale organische Program, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van landbouw, houdt de voedingsindustrie aan strenge normen in de productie en verkoop van biologische levensmiddelen.

Natuurlijke vlees en gevogelte

Volgens de Food Marketing Institute, is de term "natuurlijke" geregeld als het gaat om vlees en gevogelte. Het USDA Food Safety and Inspection Service vereist natuurlijke vlees en pluimvee vrij van kunstmatige kleuren, smaken, zoetstoffen, conserveringsmiddelen en ingrediënten, en zij minimaal moeten worden verwerkt. Etiketten op natuurlijke vlees en pluimvee moeten duidelijk maken dat het gebruik van de term natuurlijk, zoals er geen kunstmatige ingrediënten. Maar etikettering van vlees en gevogelte producten als natuurlijke houdt niets over hoe deze voedingsmiddelen zijn gerezen, wat betekent dat de dieren zijn aan de hormonen of antibiotica onderworpen kunnen. Ook heeft de term "natuurlijk" geen verbinding met de levensomstandigheden van de dieren, overwegende dat biologische labels doen.

Biologische levensmiddelen

Terwijl de "natuurlijke" verwijst hoofdzakelijk naar het eindproduct, verwijst "biologisch" naar niet alleen het voedsel maar ook hoe het werd geproduceerd. Voedingsmiddelen die worden aangeduid als organische moeten voldoen aan of overtreffen de verordeningen van de USDA. Dit betekent dat zij moeten worden geteeld en verwerkt met behulp van biologische landbouwmethoden die middelen te recyclen en ondersteunen van de biodiversiteit. Gewassen moeten worden gekweekt zonder synthetische pesticiden, bioengineered genen, aardolie gebaseerde meststoffen of riolering slib gebaseerde meststoffen. Biologische dierlijke biologische diervoeders moet uitgaan, toegang hebben tot het buitenleven en gratis worden verhoogd van antibiotica en groeihormonen.

Kijken naar etiketten

Zowat elke voedsel kan worden aangeduid als "natuurlijke", maar echt biologisch voedsel draagt een speciaal etiket van de USDA. Dit label kan worden groen en bruin of zwart en wit, en het beschikt over een cirkel met de woorden "USDA Organic" in het midden. Dit label betekent dat het voedsel in de verpakking ten minste 95 procent biologisch zoals erkend door de USDA van normen. Producten die niet over de verbinding van USDA, maar zeggen, "Gemaakt met biologische ingrediënten," zijn ten minste 70 procent biologisch.

Vraag naar natuurlijke voedingsmiddelen

Volgens de FMI, heeft groeiende vraag naar levensmiddelen die milieuvriendelijke, gezonde en smakelijke zijn verhoogd van biologisch voedsel verkoop en aangemoedigd voedsel makers aan label levensmiddelen als "natuurlijke", zelfs als ze niet biologisch. Verkoop van biologische levensmiddelen bijna zeven keer tussen 1997 en 2007 toegenomen, en blijven groeien. Daarom veel voedselproducenten zijn begonnen met de etikettering van hun producten als natuurlijke beroep doen op deze kopers, maar dit is vaak misleidend. Biologisch voedsel zijn echter vaak meer duurder dan conventionele, dus natuurlijke voedingsmiddelen een goede optie voor veel gezinnen zijn. Het FMI meldt dat, algemene, biologische voeding niet veiliger of voedzamer is dan conventioneel-verwerkte voedingsmiddelen is, maar voor degenen die willen beperken hun blootstelling aan en de consumptie van kunstmatige stoffen, organische is het beste, maar natuurlijke voedingsmiddelen een gezonde stap in de goede richting zijn.


gerelateerde artikelen