Voedingsmiddelen te vermijden met sclerodermie

May 24

Voedingsmiddelen te vermijden met sclerodermie

Sclerodermie is een groep van ziekten die een verharding van de huid en bindweefsel veroorzaakt. Gelokaliseerde sclerodermie beïnvloedt alleen de huid, terwijl systemische sclerodermie ook invloed op de inwendige organen en weefsel. Sclerodermie anders kan presenteren in elke betrokken persoon en dieet aanbevelingen zijn gericht op specifieke symptomen. Als u ondervindt dat enkele van de symptomen die zich--als gastroesophageal ziekte van de Terugvloeiing voordoen kunnen; dysmotility, een toestand waarin de spieren van het maag-darmstelsel niet werken zoals ze moeten; dysfagie, of moeite met slikken; verharding van de huid; of Raynaud-fenomeen--u wellicht om te vermijden van bepaalde voedingsmiddelen.

Gastro-oesofageale refluxziekte

Gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, treedt op wanneer zuren uit de maag in de slokdarm ontsnappen en een branderig gevoel veroorzaakt. Volgens het artikel "Eten goed: voeding moet in sclerodermie," geschreven door geregistreerde diëtist Lisa Gloede, moet u vettig voedsel, alcohol, cafeïne en kruidig voedsel vermijden als u problemen met GERD ondervindt. Sommige mensen vinden dat het verminderen van de consumptie van zure voedingsmiddelen, zoals tomaten, zure terugvloeiing kan verbeteren. Vermijd het eten voedsel twee tot drie uur vóór bedtijd als liegen down kan verergeren de Terugvloeiing van zuur in de slokdarm.

Dysmotility en dysfagie

U kan problemen ondervindt slikken met sclerodermie, dysfagie genoemd. Het verdikt en littekens weefsel die sclerodermie oorzaken kunnen leiden tot een vernauwde slokdarm, die in dysmotility, of het vertraagd verkeer van voedsel resulteert. U wellicht zeer droog voedsel vermijden als deze problemen zich voordoen. U kunt voedsel zoals crackers en broodjes duik in vloeistoffen, zodat ze makkelijker te slikken. Afhankelijk van de ernst van deze problemen wellicht u ook om te voorkomen dat grote stukken vlees of groenten. U kunt hen vloeibaar in een blender of pureer deze voedingsmiddelen om ze makkelijker te slikken en reizen vaststelling van de slokdarm.

Verharding van de huid en Raynaud-fenomeen

Verharding van de huid is een symptoom van de stempel van sclerodermie. Raynaud-fenomeen--waarin beperkt bloedstroom aan handen en voeten oorzaken koude, gevoelloosheid of pijn--is ook heel gebruikelijk, die in 90 procent van degenen met sclerodermie, volgens het nationale Instituut van artritis en spier-en ziekten van de huid voorkomen. Aan beide voorwaarden kunnen maken het moeilijk voor te bereiden van voedingsmiddelen. U wellicht moeite snijden verse groenten en fruit, die tot een van deze voedingsmiddelen te vermijden leiden kunnen. In plaats van het verwijderen van deze voeding krachtpatsers van uw dieet, echter proberen te koop voorgesneden verse of ingevroren groenten en fruit of vraag een familielid te helpen u deze voedingsmiddelen voor te bereiden.

Andere voeding zorgen

Hebt u van sclerodermie, moet u handhaven van een goede inname van calorieën en een verscheidenheid van voedselrijke levensmiddelen consumeren. Omdat de ziekte met een scala aan symptomen presenteert, u kan of wellicht niet wijzigen van uw huidige dieet. Als u vragen over uw specifieke symptomen en hun effecten op uw voedingstoestand hebt, moet u een arts of een geregistreerde diëtist raadplegen.


gerelateerde artikelen