Hoe maak je een Double-eliminatie volleybal toernooischema

August 11

Hoe maak je een Double-eliminatie volleybal toernooischema

Creëren van een double-eliminatie Volleybal toernooi zou een schema-maker's nachtmerrie. Het is een populaire concept in hoge mate van concurrentie, zoals de FIVB en de Olympische spelen, maar het is ook niet ongebruikelijk voor de rangen van de middelbare school deel te nemen aan dubbele eliminatie bonanza. Dit soort toernooi bevat doorgaans ten minste acht teams in competitie. Grotere toernooien die bestaan uit 16 ploegen of meer kunnen ook onderworpen aan de indeling van de dubbel-eliminatie, echter. Toernooi indeling ook varieert.

Creëren van een evenwichtige Double-eliminatie Volleybal toernooi

Stap 1

Maak een evenwichtige toernooi-ontwerp dat het exacte aantal teams in competitie schetst. Daarnaast ontwerprichtsnoeren toernooi waarin het aantal spelers op elk team. Buiten mededinging kan bijvoorbeeld doubles, triples en quads. Indoor toernooien roepen daarentegen meestal zes-op-zes competitie. Dubbel-eliminatie is uiteindelijk het meest efficiënte type toernooi omdat hierdoor een legitieme evenwicht in competitie. Alle teams hebben een gelijke kans op het kampioenschap ronde te bereiken en het winnen van het toernooi.

Stap 2

Bepaal het aantal plekken nodig op de toernooi-beugel en zaad ze op passende wijze. Zaden worden vaak bepaald, gebaseerd op vorige rankings in een bepaald competitie, hoewel een schema-maker moet soms randomize hen overeenkomstig de richtsnoeren van het toernooi. Willekeurige zaaien kan worden bereikt door simpelweg aan te trekken van de teamnamen uit een hoge hoed. Dit proces moet worden uitgevoerd in opeenvolgende ontwerp. Bijvoorbeeld, moet de eerste ploeg die getrokken worden sleuven tegen het tweede team getrokken, enzovoort.

Stap 3

Het exacte aantal games worden gespeeld tijdens het toernooi te berekenen. Een dubbel-eliminatie toernooi bestaan spel uit cijfers. Bijvoorbeeld, zou de eerste wedstrijd van het toernooi worden gekalkt als 'Spel 1'. Een acht-team, dubbel-eliminatie toernooi zijn 14 of 15 spelletjes. "Spel 15" is onderworpen aan een ongeslagen team verliezen "Game 14," anders dat het veertiende spel zou de championship match.

Stap 4

Maken van twee haken: beugel van een winnaar en een verliezer de beugel. Van de winnaar beugel omvat alle deelnemende teams. Elke verliezer in de "winner's beugel" is sleuven in de beugel van de verliezer. Deze beugel bestaat uit uitschakeling spelletjes, zoals elk team heeft één wedstrijd verloren. In een acht-team-toernooi, de winnaar van de de verliezer beugel voorschotten aan het kampioenschap wedstrijd, maar moet winnen vier wedstrijden om dit te doen. Daarentegen moet een team om te winnen net drie wedstrijden om het kampioenschap door de winnaar van de beugel.


gerelateerde artikelen