Soorten dodelijke hartaandoeningen

June 25

Het hart is een contractiele spier die werkt voor de levering van bloed naar uw lichaam. Het bevat bloedvaten die dragen de zuurstof en voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft. Soms, worden deze bloedvaten geblokkeerd. In sommige gevallen kan vocht bouwen rond uw hart. Je hart bevat ook een elektrische geleidingssysteem waarin haar ritme. Soms kunnen bepaalde medische problemen of ziekten verstoren het ritme van je hart. Een hartaanval (myocardinfarct) en ventrikelfibrilleren pericardvocht effusie zijn dodelijke hartaandoeningen.

Hartaanval

Een hartaanval treedt op wanneer het hart van bloedvaten zijn belemmerd en zij geen zuurstof en voedingsstoffen ontvangt. Dit kan leiden tot hart spier dood en onomkeerbare schade. Volgens MedlinePlus omvatten risicofactoren voor lijden een hartaanval mannelijke, wordt boven de leeftijd van 65 en diabetes, chronische nierziekten, hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte.

Fysieke symptomen van een hartaanval zijn band-achtige borstpijn dat als slechte indigestie, misselijkheid voelt, braken, hoesten, trouble ademhaling en zweten. U kunt soms, licht in het hoofd of duizelig voelen. In andere gevallen, kan je lijden van een stille hartinfarct en weinig of geen symptomen vertonen.

MedlinePlus zegt dat de behandeling met behulp van bloed dunner medicatie zoals coumadin omvat te breken de bloedstolsels in je hart. Soms krijgt u nitroglycerine om uw pijn op de borst en anti-bloedplaatjes geneesmiddelen zoals clopidogrel ter voorkoming van bloedstolsel formaties te verminderen. Medicijnen medicijnen zoals metoprolol, ACE (angiotensine-converting enzyme) remmer medicijnen zoals lisinopril en lipide-verlagende medicijnen zoals Lovastatine zijn meestal gegeven na een hartaanval. Een coronaire bypass wordt aangegeven wanneer uw kransslagaders (grote hart-bloedvaten) worden geblokkeerd. Hier vindt uw chirurg een ader of slagader van je been (of een andere locatie) en gebruik deze om het omzeilen van het beschadigde deel van je hart.

Ventrikelfibrilleren

Ventrikelfibrilleren (VF) is een potentieel levensbedreigende hart ritme stoornis waarin de elektriciteit gaat via uw hart onregelmatig en ongeorganiseerd is. The Merck Manual zegt dat uitingen van VF plotselinge verlies van bewustzijn en beslagleggingen omvatten. Permanente schade aan de hersenen en dood kunnen voortvloeien wanneer VF onbehandeld is. Dit is een medische noodsituatie die vereist dat cardiopulmonale reanimatie (CPR) en defibrillatie (met behulp van de bron van een externe elektriciteit aan jump-start het hart). Anti-arrythmic medicijnen worden ook gegeven aan het stabiliseren van uw hartritme.

Pericardvocht effusie

Volgens de Mayo Clinic is een pericardvocht effusie een voorwaarde waarin u grote hoeveelheden vloeistof rondom uw hart hebt. Dit blijkt doorgaans uit een bacteri├źle of schimmel infectie, een underactive schildklier (hypothyreo├»die), trauma's, HIV of AIDS, en straling of chemotherapie behandelingen. De gebruikelijke symptomen zijn shortness van adem, pijn op de borst, een snelle hartslag, vermoeidheid, zwakte en pijnlijke ademhaling met ademhaling (pleuritic pijn).

De Mayo Clinic zegt dat de behandeling afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof rond uw hart is. Aanvankelijk, zal uw arts u aspirine, ibuprofen of colchicine voor het beheren van de ontsteking in je hart. In bepaalde gevallen is de vloeistof zo buitensporig dat uw hart niet meer tegenop. Dit heet een cardiale tamponade. In dit geval, invasieve chirurgische ingrepen zoals een pericardiocentesis (met behulp van een naald voor de afvoer van de vloeistof in je hart), open hartoperatie, pericardiectomy (het verwijderen van een deel van het hart) en intrapericardial sclerose (het injecteren van een oplossing voor het verzegelen van de lagen van je hart) zijn aangegeven.


gerelateerde artikelen