Oorzaken van hoge systolische bloeddruk bij ouderen

June 21

Oorzaken van hoge systolische bloeddruk bij ouderen

De American Academy of Family Physicians zegt dat patiënten ouder dan 55 neiging om ervaring van verlaging van de diastolische druk en verhoging van de systolische druk als gevolg van veroudering bloedvaten. Deze aandoening, genaamd geïsoleerde systolische hypertensie, wordt gekenmerkt door een systolische druk hoger dan 140 mmHg en een diastolische druk minder dan 90 mmHg, volgens MayoClinic.com. Vele factoren kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van een hoge systolische bloeddruk bij ouderen.

Veroudering

De American Academy of Family Physicians staat dat zowel systolische geïsoleerde of diastolische niveau worden gekenmerkt door een veroudering-gerelateerde stijging in de weerstand of stijfheid in de bloedvaten. Deze stijfheid vermindert de slagaders vermogen om de output van de spieren van het hart, waardoor de vereiste werk door het ventrikel en de systolische druk.

Zout en natrium

Zout is een belangrijke speler in het veroorzaken van hoge bloeddruk. Hoewel niet alle organen op natrium hetzelfde reageren, moet het nog steeds beschouwd als een factor. De American Academy of Family Physicians raadt aan een bejaarde 1.500 mg natrium per dag, hoewel lagere niveaus kunnen worden geadviseerd voor personen met bepaalde veterinairrechtelijke voorschriften. Door af te zien van zout voedsel en controleren levensmiddelenetiketten Positievetestop natrium, kan een persoon worden kunnen helpen verlagen zijn hoge bloeddruk tot een beter hanteerbaar niveau.

Lekkende hartklep

Lekkende hartkleppen kunnen zijn een bijdragende factor in het verhogen van de systolische druk bij oudere personen. Oorzaken van lekkende hartkleppen in de oudere opnemen hart ziekte, die resulteren kan in een verzwakking als gevolg van hartaanval of coronaire ziekte, volgens de Yale School of Medicine. De meest voorkomende oorzaak van lekkende hartkleppen is een ziekte die bekend staat als myxomatous degeneratie, waardoor de mitralisklep verliest zijn elasticiteit. Kalkaanslag opbouwen in de kleppen kunnen ook leiden tot hart-en vaatziekten.

Overactieve schildklier

Volgens MayoClinic.com, overactieve schildklier of hyperthyreoïdie, kan een onderliggende factor in de ontwikkeling van een hoge systolische bloeddruk bij ouderen zijn. Wanneer de schildklier overreageert maakt te veel thyroxine of T4, een schildklierhormoon. Dit kan leiden tot snelle of onregelmatige hartslagen, met het hart soms meer dan 100 slagen per minuut. Bij oudere personen zijn de symptomen van een overactieve schildklier meestal subtiel of niet-bestaand omdat hoge bloeddruk medicijnen maskeren kunnen, diagnose van hyperthyreoïdie moeilijk te stellen.


gerelateerde artikelen