Opgeblazen gevoel & Gas bij de uitoefening van

March 7

Opgeblazen gevoel & Gas bij de uitoefening van

Tijdens de oefening opgeblazen gevoel is gebruikelijk voor degenen die urenlang training op de sportschool, alsmede voor degenen die op een hoge uithoudingsvermogen evenement, zoals een marathon voorbereiden zich. Vele factoren dragen bij aan deze ongemakkelijke situatie, met inbegrip van te veel vocht in het lichaam en niet genoeg zout. Praat met uw arts als u gas en opgeblazen gevoel tijdens het trainen, ervaren als uw symptomen slechter, of als u merken een verandering in uw vermogen om te voltooien van een training.

Oorzaken van een opgeblazen gevoel

Enkele van de belangrijkste oorzaken van een opgeblazen gevoel en gas omvatten eten van bepaalde voedingsmiddelen en dranken, gastro-intestinale aandoeningen, premenstrueel syndroom en slikken van teveel lucht bij het eten. Voor atleten en gym-gangers, kan gas en opgeblazen gevoel worden veroorzaakt door het drinken van teveel water of een drank met teveel koolhydraten, evenals het niet ter vervanging van verloren zout of elektrolyten. Eten van een maaltijd die een hoog gehalte aan proteïne of glasvezel bevat net voordat het uit te werken kan ook bijdragen aan het gevoel opgeblazen en mijngashoudende bij de uitoefening van.

Overhydration en elektrolyten

Natrium en andere elektrolyten zijn te vinden in ons bloed, zweet en urine en zijn verantwoordelijk voor de functie van de zenuw en spier. Als je zweet of gebruik van het toilet, verliest u elektrolyten. Ook verdunt het drinken van teveel water natrium en elektrolyten. Aanvankelijk, geloofde men dat degenen die uren in de sportschool voorbereiding voor een marathon of andere hoge endurance evenement grote hoeveelheden water elke 15 minuten drinken moeten of zo. Echter, dit kan daadwerkelijk leiden tot overhydration, een ernstige medische aandoening bekend als hyponatremia. Symptomen van hyponatremia zijn opgeblazen gevoel, hoofdpijn, verwarring, misselijkheid, vangsten en eventueel dood. Om te bepalen hoeveel natrium u tijdens uw training verliest, bijhouden van hoeveel ounces vloeistof u drinken tijdens het sporten. Dat getal te delen door 32 en vermenigvuldig het antwoord door 1000. Het antwoord is de hoeveelheid natrium die u nodig hebt in miligrams. Als je een sport drankje tijdens de oefening drinkt, aftrekken de hoeveelheid natrium in de drank van het totaal om te bepalen hoeveel natrium u na uw training moet.

Uitdroging en oefening

Hoewel het drinken van teveel water tot gevaarlijke veterinairrechtelijke voorschriften leiden kan, kan niet drinken van voldoende water leiden tot uitdroging. Symptomen van uitdroging zijn een droge huid, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, koorts en extreme dorst. Als u vermoedt dat u aan een van deze voorwaarden lijdt, zoek onmiddellijk medische zorg.

Pre-workout voedingsmiddelen en dranken

Hoewel het belangrijk om je lichaam brandstof voor je training, kunnen bepaalde soorten voedingsmiddelen en dranken die u verbruikt opgeblazen gevoel en gas veroorzaken. Vermijd het eten van vezelrijk voedsel vlak voor een intensieve training of wedstrijd. Ook drink water of vruchtensap in plaats van koolzuurhoudende dranken.


gerelateerde artikelen