Spieren verslechteren als gevolg van een gebrek aan oefening?

June 5

Spieren verslechteren als gevolg van een gebrek aan oefening?

Spierweefsel verslechtert in zowel de grootte en de kracht als gevolg van een gebrek aan lichaamsbeweging, volgens Vicci Hill-Lombardi, universitair hoofddocent Seton Hill University's School of Health en medische wetenschappen. Deze verslechtering heet spieratrofie. Enkele spier atrofie resultaten van ziekte; onbruik atrofie – veroorzaakt door gebrek aan spier gebruik – is echter veel vaker voor bij de maatschappij van vandaag. Verminderde activiteit, zittend banen en verwondingen leidt tot afgietsels of stroppen dragen allemaal bij tot de verslechtering van de spier.

Spier in rust

De verslechtering van de spier is meest dramatisch gezien met bed rust en de ruimte reizen, waar spieren zijn bijna volledig in rust, volgens H. James Phillips, universitair hoofddocent bij de afdeling fysiotherapie bij Seton Hall University. Hij zegt slechts een week van bedrust spierkracht vermindert door meer dan 30 procent. Iedereen oud genoeg om te herinneren van de Apollo en de Gemini-ruimtevluchten zal herinneren hoe moeilijk het was voor de astronauten te lopen op de aarde na een verblijf van een week of langer in een gewichtloze omgeving. Phillips zegt dat dit effect heeft is meestal voorkomen in het International Space Station door astronauten oefenen met weerstand apparaten dagelijks.

GENOEMDE beginsel

Spiermassa en kracht zijn erg afhankelijk van de eisen die aan hen. Daag hen meer – zoals vlagen van gewicht opleiding – te doen en ze groeien. Vraag hen om minder te doen, en ze verkleinen naar een lager niveau. Dit staat bekend als de SAID, of specifieke aanpassing aan de opgelegde eisen, beginsel, volgens Hill-Lombardi. Gelukkig, spierweefsel is veerkrachtig. Hoewel spieren krijgen kleinere en zwakkere als u stop uitoefenen voor een periode van tijd, herwinnen ze hun grootte en sterkte als u doorgaat met uw fitness-routine. Het kost minder tijd te winnen van de grootte en sterkte dan het oorspronkelijk kostte om te bereiken dat niveau van geschiktheid, met uitzondering van uitgebreide sedentaire perioden en letsel.

Basal Metabolic Rate

Basal metabolic rate of BMR-het aantal calorieën die je in rust verbrandt – is grotendeels gebonden aan de hoeveelheid spiermassa die je dragen, volgens Illinois gecertificeerd personal trainer en Fitness Fusion CEO, Kerrie Kuntz. Als een 30 - jarige stopt matige fysieke activiteit, is het eerste gevolg ze ervaart een afname van de BMR en een daaropvolgende gewichtstoename. Het gewicht winst resulteert in verhoogde vetweefsel en verminderde mager weefsel, wijzigen het percentage in haar lean-voor-vet massa body. Kuntz zegt deze wijziging is van invloed op interne en externe fysieke gezondheid en kan leiden tot het emotionele leed dat vaak een verandering in lichaamsbeeld begeleidt.

Sarcopenie

Een ander type van spier verslechtering heet "sarcopenie." Het is minder afhankelijk van de oefening, maar een onvermijdelijk gevolg van veroudering. Beginnend rond de leeftijd van 50, krijgen ieders spieren kleinere. Hoewel oefening het proces tot op zekere hoogte vertraagt, elk jaar spieren verschrompelen en zwakker. Dat is waarom 60 - 70- en 80 éénjarigen atleten, ongeacht hoe fit ze zijn, gewoon niet uitzien als jongere atleten. Kuntz zegt deze intoxicatie van functie-hoewel een normaal onderdeel van het verouderingsproces – kan worden gemarginaliseerd, als een individu lichaamsbeweging onderhoudt als hij leeftijden.


gerelateerde artikelen