Temporale kwab epilepsie symptomen

July 25

Temporale kwab epilepsie symptomen

De temporale kwabben van de hersenen controleren geheugen en emoties, evenals overleving reacties zoals de 'vecht-of-flight' respons die regelt hoe iemand reageert op gevaarlijke situaties. Volgens de Stichting Epilepsie is temporale kwab epilepsie één van de meest voorkomende vormen van epilepsie. De oorzaken van temporale kwab epilepsie kunnen worden gevarieerd en omvatten hersenletsel en genetische afwijkingen. Het eindresultaat is echter, dat uitbarstingen van onvoorspelbare abnormale elektrische activiteit in de temporale kwabben vangsten moeten specifieke symptomen veroorzaakt.

Aura 's

In veel gevallen is de eerste waarschuwing dat een temporaalkwab inbeslagneming staat te gebeuren een ongebruikelijke sensatie of emotie een aura genoemd. Volgens MayoClinic.com bevatten voorbeelden van dit verschijnsel een plotseling gevoel van angst, déjà vu of een vreemde smaak of geur. Dit is te wijten aan de aanwezigheid van een zeer kleine inbeslagneming, een eenvoudige gedeeltelijke inbeslagneming, die zich in de temporale kwabben genoemd. De elektrische activiteit stimuleert de hersencellen die betrokken zijn bij geheugen, emotie of gevoel en zorgt ervoor dat een vals gevoel van perceptie.

Vangsten

Als de abnormale elektrische activiteit toeneemt, verandert de eenvoudige gedeeltelijke inbeslagneming in een complexe gedeeltelijke inbeslagneming die van invloed is op het niveau van bewustzijn en leidt ook tot repetitieve bewegingen. Deze bewegingen kunnen omvatten lip smakkend, herhaalde slikken of kauwen en ongebruikelijke repetitieve vinger bewegingen, zegt de MayoClinic.com. Temporale kwab vangsten kunnen laatst ergens van 30 seconden tot twee minuten en, in sommige gevallen, kan ook vooruitgang in gegeneraliseerde aanvallen die invloed hebben op de hele hersenen. Als dit gebeurt zal volledig verlies van het bewustzijn samen met convulsies optreden.

Na inbeslagneming verwarring

Zodra de abnormale elektrische activiteit heeft gestopt die zich voordoen in de temporale kwabben, zal volledig bewustzijn worden hersteld. Dit is echter vaak gevolgd door een paar minuten van verwarring en moeilijk spreken. Omdat de inbeslagneming plaatsvindt in een deel van de hersenen die geheugen bepaalt zal de persoon ook niet zitten kundig herinneren met een inbeslagneming of alles wat er is gebeurd tijdens de inbeslagneming.


gerelateerde artikelen