De effecten van cafeïne op korte-termijn geheugen

January 5

De effecten van cafeïne op korte-termijn geheugen

Cafeïne is nauwelijks een nieuwe toevoeging aan het menselijke dieet. Er is bewijs van consumptie van de cafeïne in alle samenlevingen sinds het stenen tijdperk. Volgens populair advies, kan cafeïne maken omhoog bij gebrek aan slaap en alertheid en stemming verbeteren. Nieuwere studies, tonen echter, er is meer bewijs voor cafeïne verbetering van korte-termijn geheugen dan voor de risicokapitaalmarkt alertheid.

Korte-termijn geheugen

Er zijn twee soorten van korte-termijn geheugen: werkgeheugen en opslag kortetermijngeheugen. Werken van geheugen is de mogelijkheid om informatie te houden actief en in het directe bereik voor een korte periode van tijd. Kortetermijngeheugen opslag is de mogelijkheid voor het opslaan van gegevens voor maximaal een paar dagen. De twee soorten geheugen hebben verschillende neurale correlaten. Werkgeheugen is voornamelijk een functie van de activiteit in de frontale gebieden van de hersenen, terwijl opslag kortetermijngeheugen met de vorming van neurale netwerken in de hippocampus, de hersenen hoofdgeheugen center correleert.

Cafeïne en alertheid

Cafeïne, een witte kristallijne xanthine alkaloïde, is een stimulans van de juridische centrale zenuwstelsel gevonden in een verscheidenheid van dranken, waaronder koffie, thee, cola en energie drankjes. Cafeïne wordt gezegd dat tijdelijk afweren van slaperigheid en alertheid te verbeteren. Recente studies, teller echter deze gemeenschappelijke overtuiging. Een onderzoeksteam onder leiding van Peter Rogers van de Universiteit van Bristol getest op het effect van cafeïne of een placebo op 379 deelnemers die had geen cafeïne voor 16 uur. Het team vond geen significante verbetering in alertheid in deelnemers de cafeïne ten opzichte van de besturingselementen ontvangen.

Positieve effecten op korte-termijn geheugen

Ondanks de mislukking te tonen geen correlatie tussen de alertheid en cafeïne in koffie drinkers, is cafeïne gebleken dat zowel werkgeheugen en opslag kortetermijngeheugen te verbeteren. Een studie gepubliceerd in het augustus 2007 nummer van "Neurology" bleek dat oudere vrouwen die drie kopjes koffie of meer per dag dronk minder daling van zowel werkende als opslaggeheugen in vergelijking met besturingselementen beschikte. Een recentere studie gepubliceerd in juli 2009 de kwestie van "Journal of Alzheimer's Disease," toonde dat cafeïne de symptomen van de ziekte van Alzheimer keren kan in de veroudering van de muizen. De onderzoekers vonden dat wanneer de muizen cafeïne die overeenkwam tot ongeveer vijf kopjes koffie per dag kregen, de eerste tekenen van cognitieve stoornissen werden teruggedraaid.

Bijwerkingen bij kinderen

Volgens een studie gepubliceerd in December 2010 de kwestie van "The Journal of Pediatrics", cafeïne kan nadelige gevolgen hebben voor aandacht en geheugen bij kinderen. Bij kinderen beïnvloedt cafeïne negatief de lengte en kwaliteit van de slaap. Hoe hoger de inname van cafeïne, hoe minder het kind slaapt. Slecht slapen gewoonten leiden tot ernstige moeilijkheden te concentreren en informatie op te slaan. Bij kinderen, de cognitieve afboekingen veroorzaakt door overmatige cafeïne inname dus zwaarder wegen dan de positieve effecten van cafeïne op geheugen.


gerelateerde artikelen