Wat zijn de oorzaken van opgeblazen gevoel bij mannen?

July 6

Wat zijn de oorzaken van opgeblazen gevoel bij mannen?

Opgeblazen gevoel optreedt wanneer de buik zichtbaar wordt uitgebreid en kan gepaard gaan met krampen en een fysieke gevoel van volheid in de maag. Mannen ervaren vaak opgeblazen gevoel als gevolg van verhoogde gas in de buik. Verhoogde gas kan optreden ten gevolge van intestinale infecties of overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.

Virale gastro-enteritis

Virale gastro-enteritis is een intestinale infectie die in een man na de consumptie van besmet voedsel of dranken of rechtstreeks contact met een besmette persoon ontwikkelen kan. Hoewel meestal aangeduid als de buikgriep, virale gastro-enteritis heeft geen invloed op de maag en wordt niet veroorzaakt door het influenzavirus. Enkele van de meest voorkomende virussen die ervoor zorgen virale gastro-enteritis dat omvatten rotavirus en norovirussen. Een man die is getroffen door virale gastro-enteritis beleeft zware opgeblazen gevoel, buikkrampen en pijn, waterige diarree, misselijkheid, braken, spierpijn en een lage koorts, volgens MayoClinic.com. Omdat virale gastro-enteritis wordt veroorzaakt door een virus, kan niet het worden gewist met antibiotica. De beste behandeling voor virale gastro-enteritis bestaat uit grotere vochtinname, bedrust en vermijden van irriterende voedingsmiddelen.

Lactose-intolerantie

Lactose is een natuurlijke suiker gevonden in melk en melkproducten. Om goed verteren lactose, moet het lichaam grote hoeveelheden van het enzym lactase. Een man die lactose-intolerant beschikt niet over genoeg lactase in zijn lichaam. Vanwege dit, lactose zijn spijsverteringsstelsel in zijn volledige vorm doorloopt en veroorzaakt een aantal irritante symptomen: opgeblazen gevoel, buikpijn, gas, diarree en misselijkheid. De symptomen van lactose-intolerantie kunnen worden vermeden door het elimineren van lactose uit het dieet. De nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse beveelt genomen een vitaminesupplement rijk aan calcium als elimineren van lactose uit het dieet. Er zijn ook synthetische enzymen beschikbaar die kunnen worden genomen met lactose-bevattende voedingsmiddelen om te voorkomen dat de symptomen.

Coeliakie

Het slijmvlies van de dunne darmen bevat kleine projecties genaamd villi die nodig zijn voor goede opname van voedingsstoffen. Coeliakie is een aandoening gekenmerkt door beschadigde villi en de resulterende malabsorptie van voedingsstoffen. In een man met coeliakie, raken de villi beschadigd als gevolg van de inname van gluten, een eiwit gevonden in tarwe, gerst en rogge. Symptomen van coeliakie kunnen variƫren tussen individuen, maar over het algemeen omvatten buik opgeblazen gevoel, buikpijn, constipatie, verminderde eetlust, diarree, misselijkheid, braken, drijvende ontlasting en onverklaarbaar gewichtsverlies. Coeliakie kan niet worden genezen, maar schade kan worden teruggedraaid en symptomen voorkomen door het volgen van een glutenvrij dieet.


gerelateerde artikelen