Voedingsmiddelen rijk aan ijzer voor een 3-jarige

December 27

Voedingsmiddelen rijk aan ijzer voor een 3-jarige

Jonge kinderen risico ontwikkelen van een ijzertekort basisgewicht van ongeveer 1 jaar oud, een leeftijd wanneer ze meestal hebben opgehouden drinken ijzer verrijkte formule en eten verrijkt baby granen. Zware consumptie van koemelk kan ook bijdragen tot ijzertekort, want melk laag in ijzer is, absorptie van ijzer voorkomt en kunt laten peuters te vol is om andere, ijzer-rijk voedsel te eten. Symptomen van een ijzertekort zijn vermoeidheid, bleke huid, prikkelbaarheid, verminderde eetlust en een snelle, fluttery hartslag. Deze voorwaarde voorkomen door het eten van uw peuter een verscheidenheid van ijzer rijk voedsel. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van ijzer voor een 3-jarige kind is 7 mg.

Rood vlees

Ijzer is efficiënter door het lichaam uit dierlijk voedsel geabsorbeerd dan uit plantaardig voedsel, dus het opnemen van rood vlees of iets dergelijks in uw peuter van dieet een goed idee is. Een deel van de 3-ounce van rundvlees bevat ongeveer 2.2 tot en met 3 mg ijzer, afhankelijk van de snede. Probeer voor peuter-vriendelijke tarief, mini gehaktballetjes, sloppy joes, hoge kwaliteit worst en zelfs all-rundvlees, vrij van conserveermiddel hotdogs.

Bonen en linzen

Een kopje zwarte bonen biedt 3,6 mg ijzer. Linzen bieden 6.6 mg per kop. Andere bonen zijn vergelijkbaar in hun voedingsprofiel. Dienen van bonen en linzen geheel of puree in chili, soep of als vullingen voor wraps en quesadillas.

Ijzer-verrijkte granen en korrels

Vele ontbijtgranen en sommige commerciële sandwich broden zijn verrijkt met ijzer--controleert het etiket voor exacte bedragen. Hele granen en hele korrels broden zijn natuurlijk ook begiftigd met een kleine, maar significante hoeveelheid ijzer. Havermout kan zijn de rijkste van deze bronnen, met 2 mg ijzer per portie van een-cup.

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten--zoals spinazie, snijbiet en boerenkool--bevatten hoge niveaus van ijzer. Een kopje gekookte spinazie bevat meer dan 6 mg ijzer; een kopje gekookte boerenkool heeft 1 mg ijzer; en andere Groenen in hun ijzeren niveaus vergelijkbaar zijn. Als uw kind niet gebakken Groenen of geroomde spinazie eten, voeg gehakte Groenen aan gerechten, zoals gehaktballetjes, macaroni en kaas, rijst stoofschotels, en roerei of omelet.

Sojabonen

Sojabonen zijn een rijke bron van ijzer. Een van de eenvoudigste manieren om toegang tot de voedingswaarde van soja is tofu geïntegreerd in uw dieet. Een kopje voor stevige tofu bevat 4 mg ijzer. Roerbak tofu met groenten; het in blokjes fungeren als een hapje; of Voeg het toe aan smoothies. Als u niet denkt dat kunt u uw kind om te eten van tofu, probeer het hele vers of diepgevroren sojabonen, ook bekend als edamame krijgen. Ze zijn leuk voor kleuters aan pop uit hun peulen en ze bevat 7 mg per kop.

Gedroogde vruchten

Rozijnen, gedroogde abrikozen en pruimen bieden hoge niveaus van ijzer en zijn ook het perfecte snack eten voor 3-jarigen. Een half-kop rozijnen biedt 1,5 mg ijzer. Een half-kop gedroogde abrikozen heeft 1,8 mg. Een half-kopje pruimen heeft 0,8 mg. Kies ongezoete en bij voorkeur unsulphured vruchten en poets de tanden van uw kind om daarna te voorkomen tandbederf.

Noten en zaden

Noten zijn een handige snacks voor peuters die toevallig ook rijk aan ijzer. Zonnebloempitten en pompoenpitten bieden hoge niveaus van ijzer. Cashewnoten zijn vooral ijzer-rijk, met een half-cup bieden 5 mg ijzer. Pimpernoten (pistaches) bieden 2,5 mg per half-cup; zonnebloempitten zijn 3,2 mg ijzer per half-cup; en pompoenpitten, ook bekend als pepitas, 10 mg per half-cup--dat 3 mg is meer dan uw kind dagelijks ijzer moet leveren.


gerelateerde artikelen