Dieet om te voorkomen dat Fiber

January 1

Dieet om te voorkomen dat Fiber

U kunt handhaven van darm regelmatigheid door toevoeging van bulk aan uw ontlasting vezel in uw dieet. Terwijl dit meestal een gunstig neveneffect is, zijn er sommige gevallen wanneer u vezel in uw dieet, vermijden moet vooral als je een digestief-gerelateerde medische aandoening hebben of operatie buikvliesontsteking uw spijsverteringskanaal onlangs hebben ondergaan. Raadpleeg altijd uw arts voordat u begint met een dieet om te voorkomen dat de vezels om ervoor te zorgen dat er geen gezondheidsrisico's.

Redenen om te voorkomen dat Fiber

Vezel in uw dieet kan verhogen het tarief waartegen u uw ontlasting doorgeven. In sommige gevallen kan uw arts u plaats op een dieet voor "darm rest," wat betekent dat uw darmen worden niet gestimuleerd om ontlasting zo snel erdoor. Situaties waarin u wellicht eet een dieet om te voorkomen dat de vezel omvatten met ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, diverticulitis of darm ontsteking, volgens MedlinePlus. Uw arts kan ook adviseren u dit type van dieet volgen als je darm chirurgie, zoals een ileostomy voor het verwijderen van een deel van je dunne darm, of een colostomie te verwijderen van een deel van uw dikke darm hebben ondergaan. Dit kunnen ofwel korte - of lange termijn dieet-opties voor uw huidige medische aandoening.

Voedsel om te vermijden

Mannen leeftijd 19 tot 50 ongeveer 38 gram vezels per dag, verbruiken moeten terwijl vrouwen in dezelfde leeftijd bereik moeten krijgen 25 gram, volgens de Colorado State University Extension. Levensmiddelen hoog in vezel bevat 5 gram vezels per portie; deze neiging om groenten, fruit, peulvruchten, noten en granen. Lage-fiber voedingsmiddelen worden beschouwd als voedingsmiddelen die minder dan 1 gram vezels per portie, volgens MayoClinic.com bevatten. Het gaat hierbij om zemelen granen, bramen, peren, rozijnen, linzen en spliterwten. Voedingsmiddelen met zaden, vletten en schillen de neiging om de hoogste vezelgehalte. Merk ook op dat van een voedsel bereiding heeft niet de neiging om invloed op haar vezelgehalte: groenten en fruit hebben net zo veel vezel in een bevroren preparaat als hun nonfrozen tegenhangers. Echter, als u van een groente zaad, romp of huid verwijderen en de groente goed koken, kan hierdoor de algehele vezelgehalte, volgens MayoClinic.com.

Voedsel te consumeren

Vlees, melk en eieren ontbreken vezelgehalte en kan worden gegeten op een dieet te vermijden vezels, volgens de Colorado State University Extension. Terwijl u deze voedingsmiddelen eet kunt, moet jij zo zorgvuldig, zoals sommige van deze voedingsmiddelen, met name vlees, kunnen hoog in verzadigd vet en calorie├źn. Voorbeelden van zuivelproducten te consumeren zijn yoghurt, kwark, melk, pudding, harde kaas en romige soepen. Geraffineerde granen, zoals wit brood, bevatten niet zoveel vezels als hun hele korrels tegenhangers, maar ze wellicht 0.5 gram vezel.

Waarschuwing

Vanwege de spijsvertering gezondheidsvoordelen van vezel, kan deze worden toegevoegd aan de traditioneel lage-fiber voedingsmiddelen, waardoor het belangrijk dat de voeding etiketten te lezen. Voorbeelden van voedingsmiddelen die vezel toegevoegd wellicht zijn dranken, zoals smoothies, yoghurt, ijs en granen. Besteed aandacht aan het dienen van de maten op het etiket. Fiber kan worden vermeld als 0.5 gram per portie, maar als er drie porties per collo, zou dit meer bedraagt dan de drempel van de lage-fiber van 1 gram.


gerelateerde artikelen