Wat zijn de oorzaken Cravings voor koolhydraten?

July 6

Wat zijn de oorzaken Cravings voor koolhydraten?

Terwijl koolhydraten een slechte reputatie dankzij diëten zoals Atkins hebben kunnen, zijn ze meestal de belangrijkste energiebron van uw lichaam. Als je merkt dat je hunkering koolhydraten vaak, kan dit zijn een weerspiegeling van uw lichaam behoefte aan evenwicht. Inzicht wanneer en waarom u koolhydraten hunkert kan u helpen het hunkeren naar te pakken voordat ze beginnen.

De serotonine-verbinding

Serotonine is een neurotransmitter in je hersenen geassocieerd met aangename gevoelens en geluk. Je lichaam vereist dat koolhydraten produceren deze neurotransmitter. Zonder koolhydraten als een bron van voedsel, kan uw lichaam niet vervaardiging serotonine. Het gebrek aan serotonine kan invloed hebben op uw stemmingen, waardoor u zich chagrijnig of vermoeid. Dit is een van de complexe redenen je koolhydraten kan hunkert--uw lichaam kan u sturen signalen naar het verbeteren van uw stemming, die zou kunnen een van de redenen waarom vrouwen met het premenstrueel syndroom hebben de neiging zijn te willen koolhydraten.

Honger

Je lichaam breekt koolhydraten in glucose, oftewel uw cellen belangrijkste energiebron. Het meten van hoeveelheid glucose in uw bloed is heet bloedsuiker. Als uw bloed-suiker niveaus duik te laag omdat je niet genoeg hebt gegeten, kan u beginnen met het hunkeren naar van koolhydraten. Wanneer u zeer hongerig bent, zal je lichaam neigen te hunkeren naar iets zeer zoete of zetmeelrijke. Deze voedselbronnen worden sneller afgebroken, waardoor u een meer directe bron van energie. Als u niet genoeg calorieën via uw dagelijkse voeding of eten regelmatig genoeg te houden van je bloedsuikerspiegel in een gestaag tempo, zult u waarschijnlijk ervaren een bloedsuiker duik waardoor vermoeidheid en mentale verwarring.

Stress

Stress is niet alleen een gevoel, het zorgt ook voor een aantal chemische reacties in het lichaam. Één dergelijke chemische geproduceerd is cortisol, een hormoon dat triggers van de strijd-of-vluchtreactie waardoor je hart sneller kloppen en je lichaam voelen gespannen. Cortisol activeert de productie van een neurotransmitter genoemd neuropeptide Y. Deze neurotransmitter is verbonden met het verhoogde cravings voor koolhydraten om brandstof van uw lichaam energieniveaus tijdens een stress-respons veroorzaakt.

Weinig koolhydraten

Zelfs als je een koolhydraatarm dieet eet, is je lichaam vereist ten minste één of andere hoeveelheid koolhydraten te functioneren. Dit geldt met name als u een persoon bent die regelmatig oefent. Terwijl je lichaam geen eiwitten voor een bron van energie slaat, slaat het koolhydraten in de vorm van glycogeen. Wanneer u begin met trainen, verbrandt je lichaam door middel van deze bronnen van glycogeen brandstof voor je spieren. Hebt u niet genoeg koolhydraten, zal je lichaam gaan in een "carb-zoekende mode," waar u hunkert koolhydraten om te voldoen aan de behoefte van uw lichaam te vullen haar koolhydraten-winkels.


gerelateerde artikelen