Gezondheidsvoordelen van kruisbes gekookt Pulp

August 14

Gezondheidsvoordelen van kruisbes gekookt Pulp

De kleine trosjes vrucht genaamd de kruisbes is niet zo gemeenschappelijk en een beetje anders, afhankelijk van het land van oorsprong. De Amerikaanse en Europese kruisbessen zijn gerelateerd aan rode, witte en zwarte stromingen. De Chinese kruisbes is eigenlijk de vrucht genaamd kiwi. De Kaap kruisbessen, inheems in Zuid-Amerika, worden gebruikt voor verse en in jam. De Indiase kruisbes is ook bekend als Amla en wordt gebruikt in de oude Indiase medische praktijk voor Ayurveda. De pulp van dit ras is vaak gekookt en gebruikt voor voordelen voor de gezondheid.

Amalaki Rasayana

De Latijnse naam voor de Indiase kruisbes is emblica officinalis, of emblic myrobalanen. Het is genaamd amalaki in het Sanskriet en gebruikt als een gezondheid Verjonger in Ayurveda geneeskunde. De pulp wordt gebruikt om amalaki rasayana, een soort verspreiding die kan worden gebruikt op volkoren brood of genomen door de lepel, volgens Dr. Savitha Suri, een Ayurvedische arts uit Ayurhelp.com. Het verjongt de huid, het haar en de mannelijke reproductieve systeem. Bij regelmatig gebruik stimuleert het het immuunsysteem en het geheugen. De praktijk voor ayurveda is een oude methode uit India en beschouwd als een complementaire alternatieve geneeskunde door de Mayo Clinic.

Antimicrobiële

Planten zijn vaak de bron van nieuwe antibiotica met sterkere vermogens. Stammen van bacteriën zijn steeds meer resistent tegen de oudere antibiotica. De pulp van Indiase kruisbessen heeft waardevolle componenten die effectief zijn bij sommige bacteriën te doden. De Amity Instituut van de biotechnologie in India vond dat amla kruisbes pulp een potente antimicrobiële tegen drie bacterias was, met inbegrip van stammen van staphylococcus, cholerae en pseduomona. Het onderzoek werd gepubliceerd in the 2010 "Journal of medicinale planten onderzoek."

Vitamine C

Pulp van de kruisbes emblica officinalis of de Indiase kruisbes is een goede bron van ascorbinezuur of vitamine C. Een studie gepubliceerd in de 2000 "dagboek van geneeskrachtige en aromatische Plantenwetenschappen" gevonden dat de concentratie van vitamine C significant in verwarmde of gekookte pulp, maar hoogst in de verse pulp was. Vitamine C is nodig om te vormen van collageen in de botten, kraakbeen, spier en bloedvaten, volgens de Mayo Clinic. Ascorbinezuur verhoogt ook de absorptie van ijzer.

Antioxidant

De rol van anti-oxidanten als een voordeel voor de gezondheid is op cellulair niveau. Antioxidanten kunnen je cellen beschermen tegen de inwerking van vrije radicalen die in uw bloed uit de verdeling van de levensmiddelen of milieu posities circuleren. Voedsel dat hoog zijn in antioxidanten kunnen verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, kanker en andere ziekten, volgens de Mayo Clinic. Indiase kruisbes pulp is een goede bron van antioxidanten. De gekookte gepoederd pulp, die wordt gebruikt om voedsel en effectief als een vrije radicalen scavenger, gebakken goederen, was volgens onderzoek gemeld in de 2009 "Journal of Research, Punjab Agricultural University."


gerelateerde artikelen