Hoog Cholesterol, kan hoofdpijn en duizeligheid?

August 3

Hoog cholesterolgehalte heeft talrijke gevolgen van de gezondheid, zoals hart-en vaatziekten, hartaanval en beroerte. Duizeligheid en hoofdpijn zijn symptomen van een van deze voorwaarden: beroerte. Hoewel hoge cholesterol kan niet deze symptomen zelf veroorzaken, het indirect gerelateerd is want het is een risicofactor voor een beroerte.

Beroerte

Lijnen ontstaan als gevolg van de halsslagader ziekte, een aandoening als gevolg van een ophoping van plaque in uw halsslagaderen, de bloedvaten leidt naar uw hersenen. Wanneer plaque--een stof die bestaat uit cholesterol, calcium en vet--vormen langs de muren van deze vaartuigen, bloedtoevoer naar uw hersenen is beperkt; Dit staat bekend als de ziekte van de halsslagader. MayoClinic.com legt uit de progressie van CAD-geleidelijke, vaak geen symptomen vertonen. De eerste vermelding van haar aanwezigheid is een beroerte of een transient ischemic attack, ook wel aangeduid als een mini lijn.

De rol van Cholesterol

De nationale vereniging van de lijn wordt uitgelegd dat overtollige hoeveelheid LDL, of "slechte" cholesterol, kan tot de vorming van plaque in de halsslagaderen leiden. Het verhoogt ook het risico op hart-en vaatziekten, een andere risicofactor voor een beroerte. De NSA meldt dat hoog cholesterolgehalte een beheersbare risicofactor voor slag- en mini lijn.

Symptomen beroerte

De tekenen van een beroerte zijn plotselinge en onmiddellijke medische aandacht vereisen. Afgezien van duizeligheid en hoofdpijn zonder aanwijsbare reden, kan u ook ondervinden gevoelloosheid in uw gezicht of de ledematen aan de ene kant van je lichaam. Wazig of dubbel zien is gemeenschappelijk, zoals moeite lopen als gevolg van verlies van coƶrdinatie. Misschien vindt u u niet spreken of hebben problemen begrijpen van degenen om je heen.

Preventie

De Centers for Disease Control and Prevention raadt u aan uw cholesterolniveaus ten minste eenmaal om de vijf jaar gecontroleerd. Als u momenteel cholesterol-verlagende medicijnen nemen, instructies uw dosering aan de brief. Eet een gezond, low-vet, vezelrijk dieet. Verminderen van uw inname van verzadigde vetten niet meer dan 10 procent van je totale dagelijkse calorieƫn vermindert je cholesterol, volgens MayoClinic.com. Oefening voor 30 minuten per dag de meeste dagen van de week. Maak er een familiezaak en Frisbee spelen met uw kinderen. Bezoek uw arts regelmatig om ervoor te zorgen u in optimale gezondheid.

Extra Tips

Als u merkt dat iemand met een beroerte, Let op wanneer het eerste symptoom of symptomen verscheen. De dringende medische team of noodsituatieruimte arts kunt beheren tissue plasminogen activator. Deze drug kan buste bloedstolsels en kan verminderen op lange termijn een handicap de gemeenschappelijke lijn is gekoppeld. Men moet echter wel gegeven binnen drie uur na het begin van de symptomen, verklaart de American Stroke Association. Bovendien is mini-beroertes produceren dezelfde symptomen als een beroerte maar zijn korter in duur. Deze symptomen herkennen en onmiddellijke behandeling kunnen voorkomen een grote beroerte.


gerelateerde artikelen