Valtrex vs. Lysine

June 8

Valtrex vs. Lysine

Genitale herpes, veroorzaakt door het herpes simplexvirus, is een gemeenschappelijk seksueel overdraagbare aandoening. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben 16,2 procent van de Amerikanen 14 tot en met 49 jaar oud genitale herpes type 2. Type 2 is de meest voorkomende oorzaak van genitale herpes, terwijl type 1 treedt meestal op als wat omschreven als "koortsblaasjes" rond de mond zijn. Eerste uitbraken eventueel pijnlijke blaren op de geslachtsdelen of lippen. Hoewel er geen remedie is, na verloop van tijd de uitbraken neiging om minder frequente en minder ernstige. Valtrex en lysine zijn twee behandelingen voor herpes veroorzaakt door beide typen. Alvorens een recept-medicijnen of alternatieve geneeskunde behandelingen, Raadpleeg uw zorgverzekeraar.

Valtrex

Valtrex, geslachtsnaam valacyclovir, is een antiviraal geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van herpes en andere infecties veroorzaakt door het herpesvirus, met inbegrip van waterpokken en gordelroos. Valtrex kan nierschade veroorzaken en moet met voorzichtigheid worden gebruikt als u nierziekte hebt of op dialyse zijn. Als u hebt HIV/AIDS, een zwak immuunsysteem of een beenmerg- of nierziekte transplantatie, vertel uw dokter alvorens Valtrex. Stop de inname van Valtrex en kennis van uw arts als u ernstige bijwerkingen die schade aan rode bloedcellen zoals koorts, bloederige diarree, braken, gemakkelijk blauwe plekken of bloeden of bleke of vergeelde huid toebrengen kunnen hebt. U moet ook melden verminderde plassen of geen urineproductie.

Lysine

Lysine is een essentieel aminozuur die het lichaam geen produceert. Het moet worden ingenomen in voeding of supplementen. Vis, yoghurt, kaas, varkensvlees en tarwekiemen zijn een aantal voedselbronnen. Lysine is gebruikt voor de behandeling van herpes, koude en Aften en Bell's palsy. De FDA is niet goedgekeurd lysine om een ziekte te behandelen. Lysine kan worden giftig als genomen met bepaalde medicijnen, met inbegrip van gentamicine, Tobramycine en anderen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat nemen lysine.

Waarschuwingen

Lysine-supplementen worden niet geregeld door de FDA op dezelfde wijze als geneesmiddelen op recept. De aanvulling fabrikant is verantwoordelijk voor ervoor te zorgen dat haar product veilig voor marketing is. De FDA neemt alleen maatregelen tegen onveilige supplementen nadat ze op de markt komen. De FDA is niet vereist voor fabrikanten hun producten registreren of FDA goedkeuring voordat de verkoop van voedingssupplementen krijgen.

Preventie van Herpes

Herpes kan worden verspreid, zelfs als er geen zichtbare blaren. De enige zekere manier om te voorkomen dat genitale herpes is door zich te onthouden van seksueel contact. Gebruik van condooms kan helpen verminderen de verspreiding van herpes, maar die praktijk is niet gegarandeerd om u vrij van alle gevaar voor infectie. Een wederzijds monogame relatie waarin beide partners zijn getest en vrij zijn van het virus kan helpen minimaliseren de verspreiding van alle seksueel overdraagbare aandoeningen.


gerelateerde artikelen