Fenegriek en obstipatie

October 31

Fenegriek is een kruid met een lange geschiedenis van gebruik als specerij en geneeskunde. Vele spijsverteringsaandoeningen kunnen naar verluidt worden behandeld met fenegriek, met inbegrip van constipatie. Fenegriek kan zelden veroorzaakt ernstige bijwerkingen en een veilig alternatief voor mensen op zoek naar natuurlijke remedies voor constipatie. Zoals elke gezondheid supplement, raadpleeg dan uw arts alvorens fenegriek.

Constipatie

Artsen definiƫren constipatie als zijnde van minder dan drie stoelgang in een week. De frequentie van de stoelgang meestal variƫren, en gaan een dag zonder een stoelgang betekent niet noodzakelijkerwijs dat u verstopt zijn, verklaart de Universiteit van Maryland Medical Center. Voorkomende oorzaken van constipatie zijn niet genoeg water drinken, niet het eten van voldoende vezels en krijgt niet genoeg oefening.

Fenegriek

De fenegriek plant, ook bekend als Trigonella foenum-graecum, is gebruikt door de mens zo lang geleden als 1500 V.Chr in Egypte. Terwijl de zaden van fenegriek worden meestal gebruikt in gezondheid supplementen, kunnen de bladeren af en toe zo goed worden gebruikt. Fenegriek heeft traditioneel veel spijsverteringsstoornissen behandeld. Moderne onderzoekers zijn ook fenegriek onderzoekt als een behandeling voor diabetes en hoge cholesterol.

Fenegriek en obstipatie

Fenegriek is die soms werd aanbevolen als een alternatieve behandeling voor constipatie, verklaart de New York University Langone Medical Center. Echter is het effect van fenegriek op constipatie niet wijd onderzocht in gecontroleerde klinische proeven. Terwijl veel mensen kan gunstige gevolgen voor constipatie na nemen fenegriek verslag, is er weinig bewijs over hoe vaak dit voordeel kan worden.

Vezel

De reden fenegriek is die soms werd aanbevolen als een behandeling voor constipatie is dat fenegriek bevat hoge niveaus van oplosbare vezels. Levensmiddelen die grote hoeveelheden van oplosbare vezels bevatten staan bekend als bulk-vormende laxeermiddelen. Wanneer oplosbare vezel water in de darmen absorbeert, het wordt uitgebreid, of verhoogt in bulk. Deze uitbreiding oefent druk uit op de darmen en triggers contracties verplaatsen van ontlasting door de darmen en stoelgang bevorderen.


gerelateerde artikelen