Eenvoudige manieren om de maatregel lichaam Frame & botdichtheid

August 24

Eenvoudige manieren om de maatregel lichaam Frame & botdichtheid

Een eenvoudige manier om te meten frame van het lichaam is voor het meten van de omtrek van de pols of enkel. Voor het meten van bone zou dichtheid vereisen een office doktersafspraak om een scan X-ray de heupen en de wervelkolom te meten. Minder voorkomende is dat een perifere X-ray scan van uw hiel, de vingers of de pols. Er zijn geen tests die thuis kunnen worden gedaan voor het nauwkeurig meten van de botdichtheid.

Het meten van uw lichaam-Frame

Een eenvoudige manier om te meten frame van het lichaam is voor het meten van de pols met een meetlint. Volgens de National Institutes of Health heeft een vrouw die staat op 5 voeten, 2 inch of minder en heeft een pols kleiner dan 5 1/2 inch een klein lichaam frame. Als ze 5 voeten, 2 inch tot 5 voeten, 5 duim is, heeft ze een klein frame als haar pols kleiner dan 6 inch is. Als ze groter dan 5 voeten, 5 duim is, heeft ze een klein frame als haar pols kleiner dan 6 1/4 inch is. Een man die groter dan 5 voeten, 5 duim met een pols van 5 1/2 tot 6 1/2 inch is heeft een klein frame.

DEXA Scan voor botdichtheid

De meest voorkomende dichtheid botscan is een dubbele absorptiometrie van de X-ray of DEXA scan. Deze scan meet de heupen en bekken of rug waar de meeste risico op fracturen mensen. De hoeveelheid straling voor elke DEXA-scan wordt gezegd dat zeer kleine en minder dan een cross-country vlucht. Deze test is noninvasive en vereist dat een patiënt leugen op tafel terwijl de X-ray is genomen.

Perifere X-Ray Scan

Uw arts kan ook verzoeken dat u perifere röntgenfoto's om te bepalen van de botdichtheid van kleinere botten in het lichaam, met inbegrip van de hiel, de pols of de vinger wordt gegeven. Deze zijn gedaan met perifere X-ray scans en hebben ook zeer lage straling.

In het algemeen, de meeste mensen krijgt een DEXA-scan als de risico's voor de breuk is het grootst in de heup of bekken.

Bloed- en urinetest

In sommige gevallen, als uw arts controleren uw botverlies wilt door te zien hoe veel calcium wordt wordt uitgescheiden via de urine, kan hij verzoeken bloed en urine testen. Niet hetzelfde als een botdichtheid scannen, deze tests zal tonen als calcium en andere mineralen uit het bot zijn vrijgelaten in de bloedbaan en de urine.

Bot dichtheid tests worden gedaan om het risico voor het ontwikkelen van osteoporose te monitoren. Vrouwen die postmenopauzale of die zijn op uitgebreide hormoontherapie, rokers of mensen met een familiale voorgeschiedenis van osteoporose geweest worden beschouwd als op hoger risico.


gerelateerde artikelen