Fruit High aan Selenium

February 27

Als onderdeel van uw dagelijkse voeding ter ondersteuning van de juiste schildklier functie moet u 55 mcg van selenium. Selenium speelt ook een rol bij het neutraliseren vrije radicalen die tot chronische aandoeningen zoals kanker en hart-en vaatziekten bijdragen kunnen. Terwijl het fruit is niet zo hoog aan selenium als vlees, noten en verrijkte granen, bevatten bepaalde vruchten een gezonde dosis van dit mineraal. Meeste vruchten zijn slechte bronnen van selenium, met bijna niets, maar vier vruchten opvallen als voedzaam bronnen van dit essentiële mineraal.

Datums

Een portie 1-kopje gehakte datums is de beste groenten-bron van selenium. 4.4 mcg van selenium krijg je in deze hoeveelheid fruit. Als u op zoek bent om te verhogen uw dagelijkse inname van selenium, het toevoegen van datums is één manier om dat doel te bereiken. Roer de gehakte datums in een kom havermout of andere warme granen. Data kunnen ook worden toegevoegd aan brood en muffin recepten om hun voedingswaarde te verhogen. Top een portie van datums met yoghurt en een motregen van honing voor een selenium-rich dessert.

Bananen

Een van de meest populaire en gemakkelijk beschikbaar vruchten, bananen zijn ook een gezonde bron van selenium. Een portie 1-cup van gesneden bananen voorziet u van 1,5 mcg van selenium. Een banaan toevoegen aan uw ontbijt of lunch als een eenvoudige manier om een beetje meer selenium in uw dieet. Plakjes banaan ook paren goed met warme of koude ontbijtgranen en yoghurt. Snijd een banaan in de helft en uitgespreid op pindakaas voor een zoete traktatie die ook een goede hoeveelheid selenium levert.

Rozijnen

Een handvol pitloze rozijnen telt als een vrucht serveren, maar is ook een goede bron van selenium. Een portie rozijnen 1-cup levert u 1.0 mcg van selenium. Rozijnen een gezonde snack maken op hun eigen, maar kunnen ook worden toegevoegd aan recepten en voedsel te verhogen van de voedingswaarde en de smaak ook te verbeteren. Roer de rozijnen in brood of muffin recepten, toevoegen aan uw favoriete trail mix of gebruiken als topping voor gegrilde kip of kalkoen.

Bessen

Terwijl de bessen bevatten niet zoveel selenium per dosering als andere vruchten, bevatten ze meer van dit mineraal dan meeste vruchten. Kruisbessen bevatten het meest, met 0,9 mcg per portie van 1-cup. Bramen leveren 0,6 mcg per portie en aardbeien leveren 0.7 mcg. Gebruik bessen voedzame jam en gelei maken, toevoegen aan de yoghurt of combineren van verschillende rassen voor een gezonde fruitsalade.


gerelateerde artikelen