Regels voor het koken van stoofvlees

March 23

Regels voor het koken van stoofvlees

Stoofvlees is een goedkope, troostende maaltijd, de perfect diner op een koude winternacht. Voor die nieuw aan het koken, kan stoofvlees echter lastig. Als u niet wat gesneden vlees te gebruiken, hoe weet te bereiden, en welke koken temperatuur te gebruiken, waarschijnlijk u eindigen met een gebraden kortgebakken of verbrand. Het hoeft niet te worden op die manier. Leer een paar basisregels en u kan blijken perfecte pot gebraden elke keer.

Kies de juiste knippen

Het eerste ding dat u moet doen wanneer u stoofvlees maken is te kiezen van het juiste vlees. Auteur en Food Network sterren Alton Brown beveelt rundvlees chuck, die afkomstig is van de schouder van het dier. Op deze manier bespaart bevat veel bindweefsel die, wanneer goed gekookt, wordt heerlijk vochtige en mals. Als u gebruiken van varkensvlees willen zou, kies picknick schouder, ook bekend onder de verkeerde benaming "pork butt."

Schroei het vlees

Ondanks het koken lore aan het tegendeel, doet schroeiende vlees niet zegel in de sappen. Schroeiende, echter maakt honderden smaak verbindingen en enorm verbetert de textuur van bijna geen vlees. Schroei chuck of varkensvlees schouder, plaats een zware roestvrij staal of gietijzer pan op hoog vuur, borstel het vlees met koolzaadolie en voeg het vlees in de pan zodra de pan heet. Kook gedurende ten minste twee minuten per kant, of totdat het is diep bruin. Het vlees is klaar als het zelf uit het hete kookoppervlak loslaat.

Koken laag en langzaam

Smoor uw gebraden--een koken methode gekenmerkt door lange, lage, vochtige overdekte koken. In tegenstelling tot steaks, die niet voorbij 150 graden moeten worden gekookt, moet stoofvlees worden verwarmd tot tussen de 160 tot 180 graden F te ontbinden van collageen in gelatine. Als snel gedaan, deze temperaturen zijn hoog genoeg om het uitdrogen van het vlees, maar als u uw stoofvlees op 200 tot 250 graden voor enkele uren koken, de inwendige temperatuur van het vlees voor het oplossen gelatine te vangen en behouden vocht langzaam genoeg zal stijgen.

Koken op temperatuur

Koken tot temperatuur betekent een beroep op de inwendige temperatuur van het vlees, in plaats van de kooktijd, om te bepalen doneness. Hoewel u van uw vlees temperatuur periodiek met een thermometer van het vlees van de instant-lezen controleren kunt, is een thermometer van de sonde-stijl ontworpen om te blijven in het vlees tijdens het koken nauwkeuriger en handig. Wat voor soort thermometer je gebruiken, plaatst u deze in het diepste gedeelte van het vlees zonder te raken alle botten, die de lezing zou wegspelen.

Het vlees rusten

Rusten--waardoor het vlees zitten vóór snijden--is de belangrijkste stap in pot gebraden koken. Wanneer vlees wordt blootgesteld aan de hitte van de oven, dwingt die hitte sappen in het midden van het vlees. Als u snij het vlees rechtstreeks uit de oven moest, zou die sappen ontsnappen, waardoor je een droog geroosterd bovenop een plas. Het vlees rusten gedurende ten minste 10 minuten, afgedekt met aluminiumfolie om het te houden van het af te koelen ook snel, kan van de vezels van het vlees om te ontspannen, zodat ze aan sappen vasthouden kunnen als snijden.


gerelateerde artikelen