Proteïnetekort & haarverlies bij vegetariërs

April 19

Proteïnetekort & haarverlies bij vegetariërs

Je haar is gemaakt van een soort eiwit keratine genoemd. Ongeacht uw leeftijd is het normaal voor de meeste mensen te verliezen van 50 tot 100 haren per dag. Als je haar overdreven verliest, kan dit betekenen dat u recht niet eten. Merck Manuals bevestigen dat een eiwittekort kan leiden tot verlies van het haar ervaart u. Neem contact op met uw gezondheidszorg professioneel bent u vegetarisch en bezorgd over haaruitval.

Gezond vegetarisch dieet

Proteïnetekort & haarverlies bij vegetariërs

Er zijn verschillende soorten vegetariërs. Zelfs als u de strengste van vegetariërs bent en niet het consumeren van dierlijke producten van welke aard ook, met inbegrip van eieren of zuivel, kunt de vegetarische dieet piramide u voorkomen dat het eiwit tekort en haar verlies. Als u dit richtsnoer te volgen, zal u ten minste vijf porties per dag van peulvruchten, noten of andere eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals sojaproducten verbruiken.

Lysine

Lysine of L-lysine is een essentieel aminozuur, die uw lichaam nodig voor het gezond functioneren maar canno produceren. Het moet als onderdeel van uw gezonde voeding worden geconsumeerd. Veel voedingsmiddelen zijn rijk aan lysine, inclusief melk, kaas, eieren, vis, rood vlees, lima bonen, aardappelen, soja en gist. Bent u een veganist, komt uw beste bronnen van lysine van peulvruchten zoals bonen, erwten en linzen. Tekortkomingen in lysine kunnen resulteren in haaruitval.

Ijzer

Ijzertekort is geassocieerd met haarverlies bij vrouwen, maar ijzer suppletie alleen niet verhogen uw ijzer-winkels. Een studie uitgevoerd op de School voor farmacie en Biomedische Wetenschappen, Universiteit van Portsmouth, Portsmouth, Verenigd Koninkrijk, in 2002, en gepubliceerd door "Klinische en experimentele dermatologie," toonde dat toevoeging van L-lysine bij 1,5 tot 2 g per dag gedurende 6 maanden tot ijzer suppletie bij veganistische vrouwen met lage ijzer niveaus ijzer winkels verhoogde en verminderde van haaruitval door de helft.

Soja-eiwit

Als u een oudere vrouw die na een vegetarisch dieet, kan voldoende soja eiwitinname helpen voorkomen dat u uw haar verliezen. Isoflavonen zijn anti-oxidanten gevonden in soja. Een studie in 2009 gepubliceerd in het "Mayo Clinic gezondheid Letter" toont aan dat isoflavonen zijn bevonden om te verlagen haren dunner. Haren dunner treedt vaak op bij vrouwen tijdens de menopauze als gevolg van dalende progesteron niveaus.

Overwegingen

Met een vegetarisch dieet is het belangrijk voor u om te eten een grote variëteit van voedsel uit elke groep voedsel in voldoende hoeveelheden om te voorkomen dat voedingstekorten. U kunt voorkomen dat zowel proteïnetekort en haaruitval door zorgvuldige aandacht dagelijks, aan het evenwicht en de verscheidenheid van uw vegetarisch dieet.


gerelateerde artikelen