Wat zijn de voordelen van gedroogde bosbessen?

October 29

Wat zijn de voordelen van gedroogde bosbessen?

Gedroogde bosbessen pak een voedingswaarde punch. Ze zijn laag in natrium en calorieën, het aanbieden van 127 calorieën per een kwart kopje, en ze bevatten geen cholesterol. Bovendien, bevatten deze vruchten voedingsstoffen die essentieel voor uw gezondheid zijn. Er zijn vele manieren voor u om te genieten van deze zoete lekkernijen. U kunt een smoothie maken door het mengen van gedroogde bosbessen en een banaan met een magere melk of bosbessen te warme havermout toevoegen.

Het houdt je botten sterk en gezond

Gedroogde bosbessen zijn rijk aan vitamine K, verstrekken de vitamine per een kwart kopje ongeveer 23.8 microgram. Dit bedrag komt overeen met 20 tot en met 26 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine K. vitamine K helpt uw bloedstolsel goed en speelt een cruciale rol in de gezondheid van uw bot. Bovendien is vitamine K helpt uw lichaam gebruik calcium te bouwen van botten. Er zijn aanwijzingen dat vitamine K helpt verminderen het risico op botbreuken, vooral bij postmenopauzale vrouwen die risico lopen voor osteoporose, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Het bestrijdt vrije radicalen

Een kwart kopje gedroogde bosbessen bevat ongeveer 9,5 mg vitamine C, vergadering van 11 tot en met 13 procent van uw dagelijkse behoeften. Een in water oplosbare vitamine, vitamine C helpt bij het botgroei en weefselherstel. Uw lichaam heeft vitamine C nodig voor genezing van wonden, alsmede voor het herstellen en onderhouden van uw tanden en botten. Vitamine C helpt bouwen ook collageen, oftewel een proteïne gebruikt om het formulier ligamenten, huid, bloedvaten, pezen en kraakbeen. Collageen beperkt de schadelijke effecten van vrije radicalen door zijn anti-oxidant activiteit. Vrije radicalen zijn unstable verbindingen die je DNA beschadigen en kunnen bijdragen tot hart-en vaatziekten en kanker.

Het kan helpen voorkomen dat Diabetes Type 2

Gedroogde bosbessen zijn een goede bron van vezels. Een kwart kopje gedroogde bosbessen biedt u 3 gram vezels, 10 tot 12 procent van uw dagelijkse vezel behoeften vervullen. Vezels helpt houden uw spijsvertering soepel en het ook regelt darmbewegingen. Klinische studies suggereren dat het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals gedroogde bosbessen, kan helpen voorkomen dat diabetes type 2, kan lagere bloedsuiker- en insulineniveaus en cholesterolniveaus in mensen met diabetes, volgens de UMMC verbeteren kan.

Het verbetert uw cardiovasculaire gezondheid

Gedroogde bosbessen zijn een rijke bron van anthocyanen, die krachtige fytochemicaliën die deze vruchten hun blauwe kleur geven. Behalve dit helpen anthocyanen bestrijden de vrije radicalen. Epidemiologische en klinische studies hebben aangetoond dat een associatie tussen Anthocyaninen en verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, volgens een studie gepubliceerd in maart 2010 de kwestie van het dagboek "Voeding Reviews." Ook hebben menselijke tussenkomst studies met verse of gevriesdroogde bosbessen aangetoond opmerkelijke verbeteringen in de metabole risicofactoren, zoals glucose metabolisme, lipide peroxidatie, totale plasma anti-oxidant capaciteit en oxidatie van low-density lipoprotein.


gerelateerde artikelen