Voet krampen en vitamine B-12

August 30

Voet krampen en vitamine B-12

Voet krampen zijn niet alleen pijnlijk en vervelend, maar zij kunnen interfereren met uw slaap, die op zijn beurt een negatief effect op je hele gezondheid heeft. Onder de dingen is dat u doen kunt om te helpen bestrijden voet krampen het verhogen van uw inname van bepaalde vitaminen of neem over-the-counter supplementen. Vitamine B-12, ook bekend als cobalamine, is een stof die helpen kan met de kramp; echter, neem contact op met uw arts voordat u deze toevoegt aan uw dieet.

De vitamine

Vitamine B-12 wordt vaak aangetroffen in combinatie met andere B-vitamines. Het oplosbaar is in water en helpt om gezonde rood bloed en zenuwcellen. Het is ook nodig in het maken van DNA. Vitamine B is opgeslagen in het lichaam voor jaren, en het is ongewoon om zijn tekort aan deze vitamine; echter werd tekortkomingen gezien in de senioren, vegetariërs en mensen met pernicieuze anemie, een aandoening die het moeilijk voor het lichaam maakt te absorberen van vitamine B-12.

Voet krampen

Voet krampen – ook wel aangeduid als spasmen – kunnen optreden in de spieren van de voeten. Ze meestal duren niet erg lang, maar ze kunnen pijnlijk. Tijdens een voet kramp, misschien voel je zwakte, gevoelloosheid, tintelingen, spiertrekkingen of oncontroleerbare bewegingen. Voet krampen kunnen optreden om vele verschillende redenen, waaronder hersenafwijkingen, nierziekten, schade aan de zenuwen, uitdroging, verwondingen, zware training, aandoeningen van de schildklier en zwangerschap. Ongeacht de oorzaak optreden voet krampen meestal 's nachts.

Mechanisme

Een tekort aan bepaalde B complex-vitaminen, waaronder vitamine B-12, kan leiden tot spierkrampen. Eén voorwaarde in bepaalde, focale dystonie, zorgt ervoor dat ongecontroleerde bewegingen en spasmen in specifieke delen van het lichaam, waaronder de voeten kan. Een oorzaak van deze aandoening is een tekort aan vitamine B-12. Als u deze voedingsstof missen en focale dystonie, kunnen voet krampen zijn een van de symptomen.

Bronnen van vitamine B-12

Vitamine B-12 is beschikbaar in supplementen door zelf of met andere vitamine B-complex, dat kunnen worden gekocht in health food winkels en drogisterijen. Het kan ook worden verkregen via de voeding door het eten van meer van de voedingsproducten waarin het--vlees, gevogelte, eieren, schaaldieren en zuivelproducten. Aangezien deze dierlijke bijproducten, is het niet ongewoon voor vegetariërs en veganisten zijn tekort aan vitamine B-12, die kan verhogen hun risico op het lijden van voet krampen.

Waarschuwingen

Niet moet u uw inname van vitamine B-12 of elke andere aanvulling verhogen zonder eerst te raadplegen met uw zorgprofessional, aangezien het gevaarlijk zou kunnen zijn, hebt u bepaalde voorwaarden. Vitamine B-12 moet niet worden genomen als u angioplasty ondergaan of Leber de ziekte hebben. Bijwerkingen van vitamine B-12 gebruik kan huiduitslag, jeuk en diarree zijn. Raadpleeg uw arts als u om het even welk van deze symptomen of van andere onverklaarbare voorwaarden ontwikkelen na het starten van vitamine B-12 suppletie.


gerelateerde artikelen