Hoge bloeddruk symptomen & Eye bloeduitstortingen

August 7

Hoge bloeddruk symptomen & Eye bloeduitstortingen

Hoge bloeddruk, medisch bekend als hypertensie, is van invloed op de bloedvaten in het lichaam, met inbegrip van die gevonden in het oog. Bloedvat veranderingen leiden vaak tot bloeding of lekkage van de bloed, in het oog, die niet zichtbaar vanaf de buitenkant van het oog is. Wijzigingen in de bloedvaten in het oog kunnen helemaal geen merkbare symptomen veroorzaken, of zij aanzienlijk kunnen interfereren met visie, afhankelijk van waar de bloeduitstortingen zich bevinden.

Branch retinale veneuze occlusie (BRVO)

Een verstopping van de aderen in de retina zorgt ervoor dat bloed naar back-up achter de blokkade en bloeding in het netvlies. Branch retinale veneuze occlusie (BRVO), vaak veroorzaakt door hoge bloeddruk, is het meest voorkomende type van verstopping in het netvlies, volgens de Angeles visie Clinic, die zich eveneens in mannetjes en vrouwtjes, en meestal beïnvloeden die in hun 60s en 70s. Verstopping treedt vaak op wanneer een ader en slagader Kruis; verharding van de slagader die over de ader ligt comprimeert de ader en vertraagt de bloedstroom door het, de New York oog en oor ziekenboeg wordt uitgelegd.

Als grote delen van het netvlies geen bloedtoevoer als gevolg van de blokkade, nieuw bloed vaartuigen vorm ontvangt te compenseren. Deze abnormale nieuwe bloedvaten veroorzaken bloeding in het glasvocht, de gel gevonden in het midden van de oogbol, in 60 procent van de gevallen tenzij lasertherapie is gestart om de abnormale schepen te vernietigen. De macula, het centrale deel van de visie van het netvlies, vaak bloeduitstortingen in de eerste drie tot zes maanden nadat een BRVO ontwikkelt. Verlies van de visie en soms floaters, kleine puntjes of tekenreeksen die over de lijn van visie passeren, kunnen tekenen van BRVO, hoewel visie verlies niet kan beduidend indien de blokkade uit de centrale lijn van visie is.

Centrale retinale veneuze occlusie (CRVO)

Centrale retinale veneuze occlusie (CRVO) is verstopping in de ader in de buurt van de oogzenuw, die al het bloed van het netvlies verzamelt te voeren het terug naar het hart. Hypertensie is een primaire oorzaak van CRVO. Een kleine clot, of trombus, blokkeert het bloedvat; bloed back-up achter de klonter en lekken uit de bloedvaten. Pijnloos visie verlies begeleidt meestal CRVO, meldt the Merck Manual. Kleine bloeduitstortingen kunnen worden gezien in het netvlies als foto's van de achterkant van het oog wordt gehouden. Een oogarts kan zien dat deze tijdens een verwijde oogonderzoek. Neovascularization gebeurt minder vaak dan in de gevallen van BRVO en laser niet effectief kan zijn voor wat betreft BRVO, CRVO volgens de Angeles visie Clinic.

Glasvocht bloedingen

Glasvocht bloedingen optreden wanneer bloed van abnormale bloedvaten in het netvlies lekken in de gel in het midden van het oog, het glasvocht genoemd. Geblokkeerde retinale aderen van hypertensie veroorzaken vaak deze nieuwe bloedvaten te groeien. Bloeding in het glasvocht blokkeert licht van het bereiken van het netvlies en pijnloos visie verlies, dat ernstig kan worden veroorzaakt. Floaters en lichtflitsen kunnen ook worden gezien. Kleine glasvocht bloedingen kunnen worden opgelost op hun eigen. Ernstige glasvocht bloeding kan worden behandeld door chirurgische verwijdering van het glasvocht. Saline is ingeprent in de vitreal ruimte om de vorm van het oog.


gerelateerde artikelen