Kaas irriteren Diverticulitis?

April 7

Kaas irriteren Diverticulitis?

Diverticulitis is een pijnlijke aandoening die het gevolg van ontsteking in uw dikke darm. Binnen uw darm, kunnen kleine zakjes genaamd diverticula geïrriteerd raken wanneer ontlasting hoopt zich op in hen. Hebt u een diverticulitis flare-up, treedt u pijnlijke kramp, misselijkheid en koorts. Als u wilt verlichten of voorkomen van toekomstige diverticulitis symptomen, kan uw arts adviseren een specifiek dieet eten. Aanbevolen voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld kaas, die laag in vezel is en moet niet irriteren diverticulitis.

Milde Diverticulitis aanvallen

Uw arts kan aanbevelen meer kaas eten tijdens een milde diverticulitis aanval waar uw symptomen zijn problematisch, nog niet ernstig pijnlijk. Dit komt omdat kaas is een lage-fiber voedingsmiddelen waarmee voedingsstoffen zoals vet en eiwit. Terwijl vezel normaal een goed idee voor u is, kan met teveel tijdens een milde aanval verder irriteren de symptomen van uw diverticulitis en overtollige bulk toevoegen aan uw ontlasting die diverticula irriteren kan.

Post chirurgie

Als uw symptomen diverticulitis zo ernstig geworden dat een gedeelte van uw dikke darm permanent beschadigd raakt, kan uw arts adviseren chirurgie het zieke gedeelte verwijderen. Na het ondergaan van deze operatie, kan uw arts adviseren u om een lage-fiber dieet volgen totdat uw dikke darm geneest. Omdat kaas nul gram vezels bevat, kan uw arts ook adviseren bij het eten van magere kaas als onderdeel van je herstelproces. Praat met uw arts over wanneer dat nodig is hogere vezelvoedsel terug geïntegreerd in uw dieet.

Dagelijks dieet

Zuivelproducten zoals kaas calcium, die gunstig is voor gezonde botten en tanden, kunt toevoegen aan uw dagelijkse voeding. Echter wanneer u niet een diverticulitis aanval ondervindt, kan u wilt vezel-bevattende voedingsmiddelen samen met de kaas, zoals kaas op hele korrels crackers of fruit en noten in kwark eten. Omdat vezels toekomstige diverticulitis aanvallen te voorkomen helpt, kaas en vezel-bevattende voedingsmiddelen elkaar aanvullen en bieden een scala aan voedingswaarde.

Lactose-intolerantie

Mensen reageren verschillend op het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Als kaas uw maag verstoort, hebt u mogelijk een aandoening bekend als lactose-intolerantie. Deze aandoening treedt op wanneer u niet over het enzym lactase, dat verantwoordelijk is voor het afbreken van de lactose in kaas en andere zuivelproducten. Lactose-intolerantie kan nemen over veel van dezelfde symptomen als diverticulitis inclusief gas, opgeblazen gevoel en pijn. Diverticulitis meestal echter gepaard gaan met pijn in de onderste linker gedeelte van de buik, terwijl lactose-intolerantie moet niet dit probleem veroorzaken. Praat met uw arts als u vermoedt dat u lactose-intolerant.


gerelateerde artikelen