Dieet voor Fistula

January 4

Dieet voor Fistula

Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van een fistel omdat goede voeding kan helpen de genezing te bevorderen. Verschillende voedingswaarde behandelingen worden aanbevolen voor verschillende soorten fistels. Het is echter waarschijnlijk dat u zal worden genomen op een normale orale voeding en overgeschakeld naar een meer agressieve wijze van nutritionele ondersteuning. Uw arts, verpleegkundige en diëtist zal toezien op uw voedingsbehoeften tijdens het herstel om goede genezing van uw fistels en ter voorkoming van ondervoeding en gewichtsverlies.

Wat is een fistel?

Een fistel is een abnormale verbinding tussen twee of meer weefsels in je lichaam; Dit kan kan zich voordoen in veel verschillende weefsels in het lichaam, en een gevolg van de ziekte, infectie, operatie of verwonding. Een intestinale fistels kan zich bijvoorbeeld voordoen tussen de weefsels in de darm en de blaas ten gevolge van intestinale chirurgie voor ziekte van Crohn. Dit kunnen gevaarlijk zijn omdat het verdere infectie bevordert. Een fistel niet zal genezen op haar eigen en dus moet worden behandeld door een medische professional. Behandeling hangt af van waar de fistel bevindt, maar meestal betreft het chirurgie.

Elektrolyten en vocht

Een besmette fistels kan hebben een hoge uitstoot van vloeistof afvoer. Vanwege dit is het belangrijk om te houden van vocht en elektrolytenbalans. Hebt u een fistel, zal u waarschijnlijk naar het ziekenhuis worden toegelaten. Uw artsen en verpleegkundigen zal toezien op uw vloeistof output en zal u voorzien van intraveneuze vloeistoffen en elektrolyten zo nodig. Dit zal niet alleen helpen houden u gehydrateerd, maar zal ook helpen om te wissen van de infectie en streven naar herstel.

Enterale voeding

Als de fistel niet op een locatie die zal afbreuk doen aan de werking van het maag-darmkanaal is, kan entera--sondevoeding--worden gebruikt om te voorkomen dat het verlies van het gewicht en lage albumine niveaus. Volgens het "Voeding en Diagnosis-Related Care" zijn beide risicofactoren voor mortaliteit bij patiënten met een fistel. Dit zal helpen verminderen het risico van ondervoeding en verhogen de kansen op herstel.

Parenterale voeding

Parenterale voeding-- of intraveneuze voeding--wordt meestal gebruikt voor de behandeling van fistels patiënten, vooral als de fistel is van invloed op het maag-darmkanaal. Alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft zal worden opgenomen in de intraveneuze oplossing, met inbegrip van koolhydraten, eiwitten, vetten, water, vitaminen en mineralen. Parenterale voeding bevordert rust en genezing in het lichaam, omdat je lichaam niet hoeft te werken zo hard te breken en verteren van voedsel. Dit geeft uw lichaam de mogelijkheid om zich te concentreren op genezing van de fistel.


gerelateerde artikelen