Shampoo gemaakt van kruiden

September 12

Shampoo gemaakt van kruiden

Buiten het kruiden van voedsel, hebben kruiden meerdere voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van het reinigen van haar en de hoofdhuid te voeden. Voor elke natuurlijke haarkleur en -type zijn er kruiden die kunnen worden gebruikt, vers, gedroogd of in olie vorm ter verbetering van de doeltreffendheid van de shampoo.

Haartypes

In shampoos, hebben sommige kruiden bewezen gunstiger dan anderen voor bepaalde haartypes. Voor droog haar helpt het om de jojoba-olie toevoegen aan een shampoo base waarin geplette bloemen van lavendel, oranje, ouderling, kamille, rode klaver, blad van de smeerwortel root, marshmallow wortel of violet leaf. Olieachtig haar kan met behulp van een shampoo geïnfundeerd met citroengras, Lis root of bladeren van de theeboom, pepermunt, rozemarijn, klit of ouderling gezond worden gehouden. Normaal haar zullen profiteren van de meeste kruiden, met een combinatie van peterselie, tijm, rozemarijn en salie wordt met name doeltreffende, luxe en aromatische.

Haarkleuren

Voor normale blond haar: Goudsbloem, kamille, paardestaart en rode klaver worden aanbevolen. Meeste blond of licht-gekleurde haren profiteert van de toevoeging van calendula of kamille voor shampoo. Calendula bloesems profiteren rood haar en lavendel is goed voor de brunettes. Zwart haar en grof of krullend haar van de voordelen van elke kleur van de toevoeging van jojoba-olie aan de shampoo-base. Jojoba is een helder, geurloos, meervoudig onverzadigde plantaardige olie rijk aan vetzuren die effectief wast, hydrateert, voorwaarden en beschermt haar en de hoofdhuid. Ook gunstig zijn voor zwart, grof of krullend haar zijn lavendel, indigo root, bladeren van de smeerwortel, salie, brandnetel en rozemarijn bladeren. De laatste drie kruiden zijn ook bekend te bevorderen van de gezondheid van de grijze haren.

Andere overwegingen

Rozemarijn en lavendel--geurige leden van de mint familie--kunnen kalmeren en haargroei stimuleren. Rosemary ook verbetert bloedomloop en stimuleert de haarfollikels, terwijl lavendel geneest. Voor een gezonde glans is yucca wortel een groot kruid additief voor shampoo, met het extra voordeel van een zeepachtige textuur. Een herby Droogshampoo, kan een mengsel van rozemarijn olie en Lis root poeder laat voor sloten schoon en glanzend in slechts een paar minuten. Tea tree olie, knoflook en basilicum zijn bekend om te helpen met het herstellen van beschadigd haar en Roos kan worden bestreden met berk, witte wilgenbast, citroengras, pepermunt, bladeren van de smeerwortel en brandnetel.

Belangrijkste ingrediënten

Als u wilt om uw eigen kruiden shampoo, zijn er vele recepten. Twee goede basisingrediënten zijn gedestilleerd water en Castilië-zeep. Gedestilleerd water helpt bij het verwijderen van minerale opbouw van hard water dat schade aan haar toebrengen kan. Het is goedkoop en zal helpen houden van het natuurlijke ingrediënten toegevoegd aan het verwennen. Castilië-zeep is zacht, biologisch afbreekbaar en herbergt kruid additieven goed. Vermijd het gebruik van het onverdund omdat het is zeer basisch en kan te hard. Het moet ook niet worden gebruikt op geverfd haar, zoals het kan de kleuring strip.


gerelateerde artikelen