Hoe te bevriezen wortel & rapen

June 24

Hoe te bevriezen wortel & rapen

Wortelen en rapen zijn beide wortelgewassen, wat betekent dat ze groeien onder de grond. Beide voedingsmiddelen zijn rijk aan allerlei voedingsstoffen zoals vezels en vitamine A. U kunt genieten van hen gebakken, geroosterd of roer gebakken als onderdeel van een gezonde maaltijd. Echter omdat verse groenten en fruit bederven kunnen als je ze te lang zijn, als je niet klaar voor gebruik van uw knollen en wortelen, moet u hen voor het behoud van de kleur, de voedingsstoffen en aroma bevriezen. Bevriezing hen goed is een gemakkelijk proces.

Stap 1

Was, schil en trim wortelen en rapen om hen te bereiden voor bevriezing. Hoewel raapstelen voedzaam zijn, ze doorweekte tijdens het invriezen, dus het is best niet te bevriezen ze. Snijd of cube de gepelde groenten het gewenste formaat.

Stap 2

Een pot water kook op hoog vuur aan het Blancheer de wortel groenten vóór bevriezing. Blancheren betekent koken voedsel gedeeltelijk. Dit helpt vernietigen van micro-organismen op de groente, de basiskleur en voorkomt u het verlies van nutriënten.

Stap 3

De groenten vallen in het water en terug aan de kook. Blancheer gesneden of cubed wortelen voor slechts 2 minuten. Gehele baby wortelen kunnen maximaal 5 minuten doorkoken. Blancheer gesneden knollen gedurende 3 minuten.

Stap 4

De wortelen en rapen over de gootsteen afvoer. Duik de hele vergiet in een kom met ijs water om ze te stoppen koken.

Stap 5

Verspreid de groenten op een handdoek en dep droog. Bevriezing van natte groenten verhoogt het risico van vriesbrand, zoals ijskristallen van het vocht vormen zal.

Stap 6

Laag de knollen en wortelen in luchtdichte diepvrieszakjes of plastic verpakkingen. Elke plantaardige gescheiden houden of bevriezen ze samen volgens hoe u van plan bent hen om later te gebruiken. Het toestaan van 1/2 inch van de ruimte aan de bovenkant van de container voor de uitbreiding.

Stap 7

Zegel van de containers van diepvriesgroenten en hen label met de datum en de inhoud vóór het invriezen. Bevroren wortel groenten over het algemeen goed bij 0 graden F voor maximaal 18 maanden houden. Gebruik de groenten binnen een jaar voor de beste smaak en textuur.

Wat die u nodig hebt

  • Plantaardige dunschiller
  • Mes
  • Pot
  • Vergiet
  • Kom
  • Ijs
  • Handdoeken
  • Luchtdichte containers
  • Permanente marker pen

gerelateerde artikelen