Doe alle essentiële oliën helpen ontsteking?

July 16

Doe alle essentiële oliën helpen ontsteking?

Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën ter verlichting van pijn, bevordering van genezing en bevorderen een gevoel van welzijn en ontspanning. Oorspronkelijk gebruikt door de oude Egyptenaren, worden etherische oliën geproduceerd door distillatie of door extractie van de essentie van planten en bloemen. De olie kunnen worden gebruikt op een aantal manieren: door het plaatsen van druppels in het bad of een brander, door inademing of gemengd samen met andere oliën en een basisolie voor gebruik in massage.

Rozemarijn

Doe alle essentiële oliën helpen ontsteking?

Rozemarijn (Latijnse naam Rosmarinus officianalis) heeft al lang bekend om haar herstellende eigenschappen. Rozemarijn is een genotmiddel en vaak gebruikt als een "wake-up"-olie. Als een anti-inflammatoire is het ideaal voor gebruik als een massage-olie, met name in gevallen van spierpijn en reuma. Vanwege haar adstringerende eigenschappen stimuleert rozemarijn de circulatie, de stroom van bloed naar de spieren te verhogen, en het verwarmen van het gebied wordt gemasseerd, die helpt bij het verminderen van de ontsteking en pijn te verlichten.

Een nota van waarschuwing: Rosemary mag nooit worden gebruikt tijdens de zwangerschap of door iemand die lijdt aan epilepsie of hoge bloeddruk.

Kamille

Doe alle essentiële oliën helpen ontsteking?

Roman Chamomile (Latijnse naam: Chamaemelum nobile) is een andere etherische olie die is al in gebruik sinds de oudheid en werd genoemd naar de Saksen een van de negen heilige kruiden. Deze zachte en veelzijdige olie is effectief in het rustgevende van pijnlijke gewrichten, muscular pijn en pijn, verstuikingen, reuma, en neuralgie. Kamille is het meest rustgevend van oliën, en de kalmerende eigenschappen kunnen verlichten van zowel pijn als ontsteking. Deze olie kan veilig worden gebruikt op de huid en kan zelfs effectief in het verlichten van de pijn van de tandjes en kiespijn.

Gember

Doe alle essentiële oliën helpen ontsteking?

Gember (Latijnse naam: Zingiber officinale) is een olie die voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Het kruid wordt veel gebruikt in de keuken en wordt gewaardeerd voor zijn kwaliteiten van rustgevende en afwikkeling van het spijsverteringsstelsel. Een opwarming van de aarde en troostend olie, wanneer gebruikt in massage, is effectief bij de behandeling van artritis, vermoeidheid, muscular pijn en pijn, slechte circulatie en stammen en de verstuikingen. Het heeft een soortgelijke actie rozemarijn in het stimuleert de bloedstroom en de huid verwarmt, waardoor verlichting van pijn en stijfheid ontsteking is gekoppeld.

Tea Tree olie

Doe alle essentiële oliën helpen ontsteking?

Tea tree olie (Latijnse naam Melaleuca alternifolia) komt uit Australië en is lang gebruikt door de Aborigines Australiërs voor zijn vele geneeskrachtige eigenschappen. Aangezien het antivirale en antibioticum, is een goede olie te gebruiken als de huid ontstoken is. Een paar druppels in het bad zal helpen stimuleren de lichaamseigen immuunsysteem tegen infectie en helpen om ontsteking te kalmeren. Om deze reden is de olie een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen huidaandoeningen zoals acne en puistjes en geïnfecteerde wonden.


gerelateerde artikelen