Dosering van vitamine C te helpen lagere Cortisol

March 11

Dosering van vitamine C te helpen lagere Cortisol

Cortisol is een hormoon uit de bijnier uitgebracht tijdens stress. Het betrokken bij de immune functie, glucose metabolisme, insuline en ontsteking. Chronisch kunnen hoge cortisol niveaus afbreuk doen aan uw cognitieve prestaties, afname van spierweefsel, functie van de schildklier onderdrukken en verhogen van visceraal vet. Blijkt dat vitamine C in de juiste dosering genomen cortisol niveaus kunnen verminderen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat het nemen van vitamine C supplementen.

Dierlijke studie

Vitamine C kan cortisol niveaus, verminderen volgens een dierlijke studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Alabama in Huntsville. Onderzoekers zetten van ratten onder stress gedurende één uur per dag voor drie weken en vervolgens gaf hen 200 milligram vitamine C of een placebo. Verbruiken volgens Science Daily, ratten gegeven vitamine C ervaren dalingen van cortisol en andere stresshormonen in vergelijking met een placebo.

Menselijke studie

Een mens studie bleek volgens Psychology Today, soortgelijke bevindingen. Duitse onderzoekers onderzocht de effecten van suppletie van vitamine C op deelnemers die een taak van het spreken in het openbaar, die wordt beschouwd als een stressor ondergaan. Onderwerpen kregen 1000 milligram vitamine C of een placebo alvorens de taak uit te voeren. Wetenschappers bleek dat degenen in de vitamine C groep lagere niveaus van cortisol en bloeddruk vergeleken met die vitamine C supplementen niet te ontvangen. Deelnemers in de vitamine C groep vonden bovendien minder stress dan deed de groep niet-vitamine.

Dosering

Vitamine C lijkt effectief in het verlagen van cortisol in de dosering van 1000 mg. Houd in gedachten dat toevoegen van grote doses vitamine c te snel tot diarree en maag overstuur leiden kan. Daarom, geleidelijk verhogen van uw inname van vitamine C.

Interacties

Vitamine C supplementen kan communiceren met bepaalde medicijnen, met inbegrip van aluminium-bevattende antacida, aspirine, Tylenol en chemotherapie drugs, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Als je momenteel met een van deze medicijnen of anderen, Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat het nemen van vitamine C supplementen.


gerelateerde artikelen