Voortekenen van huiselijk geweld

May 20

Voortekenen van huiselijk geweld

Als elke partner die betrokken is bij huiselijk geweld duidelijke tekenen toonde van misbruik wordt vanaf het begin, komen meest onrustige relaties snel. Helaas, veel van de rode vlaggen van een gewelddadige relatie zijn subtiele en gemakkelijk gemiste. Huiselijk geweld kan betrekking hebben op fysiek, seksueel en emotioneel misbruik, evenals bedreigingen, volgens de National Institutes of Health. Vroegtijdige waarschuwingssignalen zijn meestal kleine vormen van egocentrisch, controlerende en jaloerse gedrag dat escaleren naarmate de tijd vordert.

Hoe hij behandelt u

Aandacht besteden aan hoe een partner u vroeg in de relatie behandelt. Een potentiële dader kan beslissingen nemen voor u zoals bestellen van uw maaltijd in een restaurant of sociale activiteiten plannen zonder overleg met u, volgens een artikel getiteld "18 vroege tekenen tijdens Dating of een potentiële dader Batterer" op de website van vrouwen zijn veilig. Hij zou proberen te haasten de relatie--zoals willen verplaatsen in elkaar voordat je echt hebt gekregen om te weten elkaar-- en hij kan je dingen doen die make you uncomfortable, druk met behulp van woorden zoals "iedereen doet het" of "Als je echt verzorgd over me die u zou." Een partner die vroege van jaloezie tekenen kan ook worden risico op huiselijk geweld, met name als zijn gedrag een overdreven reactie op de situatie lijkt--opgewonden, bijvoorbeeld wanneer u met een andere man praat of accepteer een compliment.

Hoe hij omgaat met anderen

Kijk om te zien hoe uw partner omgaat met anderen en moet u wellicht een voorbeeld van hoe u verderop in de relatie zal worden behandeld. Als hij is snel om anderen te beschuldigen of boven triviale fouten verstoord wordt, kunnen deze later vroege tekenen van huiselijk geweld. Bijvoorbeeld, zou u getuige zijn woede van de weg of een overdreven reactie op een maaltijd die niet zoals gevraagd in een restaurant, volgens het artikel van vrouwen zijn veilig. Een partner die dieren en kinderen slecht behandelt kan ook waarschijnlijk meer tot misbruik later in je relatie.

Hoe hij zich voelt over zichzelf

Een partner die behoefte heeft om andere mensen neer om zelf opbouwen met--ook bekend als hiërarchische eigenwaarde--kan waarschijnlijk meer tot misbruik, zegt familiaal geweld consultant, Steven Stosny, in een "Psychology Today" artikel met een adellijke titel "Bent u een misbruiker Dating?" Een potentieel misbruik partner kan worden boos van anderen en een gevoel van recht. Hij kan voelen dat de wereld oneerlijk is en dat hij voorkeursbehandeling, volgens Stosny verdient. Bijvoorbeeld, hij kan stelen iets van de werkplek als terugverdientijd voor een waargenomen onrecht of omdat hij voelt hij verdient het. Een potentiële dader kan ook worden overdreven gevoelig voor kritiek, volgens het artikel van vrouwen zijn veilig.

Hoe maakt hij je het gevoel

Denk na over hoe je je in de relatie voelt. Een potentieel misbruik partner kan leiden dat u te geloven dat hij gewoon een "goede" vrouw die hem zal behandelen rechts moet-waardoor je het gevoel dat hij nodig heeft om te worden gered. Je zou ook dank verschuldigd aan hem vanwege gunsten die hij heeft gedaan voor u--gunsten die je niet vragen voor voelen. Denken over de vraag of hij luistert als je praat of meer geïnteresseerd lijkt in het draaien van het gesprek terug naar zichzelf. Als het voelt alsof er een onevenwichtigheid van macht, wellicht met een partner die beledigend worden zal, volgens een artikel getiteld "Vroege waarschuwing tekenen en het begin van een gewelddadige relatie" op de website van West Island Women's Shelter. Als een manier om de macht in een relatie, zoeken misbruikers vaak partners die afkomstig zijn uit situaties die hen kwetsbaar gevoel hebben verlaten.


gerelateerde artikelen