Levensmiddelen & supplementen die lager de PSA-lezing

December 25

Levensmiddelen & supplementen die lager de PSA-lezing

Artsen meten prostaat-specifiek antigen om te controleren voor prostaatkanker. Hebben van hoge niveaus van de PSA garanderen niet altijd de aanwezigheid van prostaatkanker. Het is echter nog steeds een veelgebruikte test voor vroegtijdige diagnose. Geen voedsel of aanvulling zal volledig uw PSA niveaus lager. Sommige voedingsmiddelen blijkt echter enig bewijs van verlaging of vertragen van het tempo van de PSA. Bepaalde supplementen kunnen zelfs leiden tot valse PSA lezingen.

Granaatappelsap

Granaatappelsap lijkt te spelen een rol bij zowel PSA niveaus te verlagen en vertragen van het tempo van de PSA stijging bij mannen met stijgende niveaus. Een 2006-studie featured in "Klinische kankeronderzoek" betrokken mannelijke deelnemers 8 oz. van granaatappelsap drinken elke dag. Alle deelnemers hadden al stijgende PSA niveaus. Echter steeg niveaus bij mannen die granaatappelsap dronken met bijna een kwart van het tarief zoals bij mannen die niet van het sap drinken. Andere studies waarbij muizen testonderwerpen ook laten zien dat granaatappelsap prostaatkanker cellen en lagere niveaus van de PSA remmen kan.

Vezel

Een studie van de 2000 gepubliceerd in "The Journal van urologie" toont aan dat vezel een kleine maar belangrijke rol spelen kan bij PSA niveaus te verlagen. Deelnemers kregen een op maat gemaakte vezel dieet gedurende vier maanden. Echter, niet alle vormen van fiber opgeleverd dezelfde. Oplosbare vezels lijkt meer effect dan onoplosbare vezels. Oplosbare vezels is verteerbaar door de darm. Goede voedingsbronnen van oplosbare vezel omvatten roggebrood, haverzemelen, bruine rijst, appels, bramen, aardappelen en wortelen.

Fyto-oestrogenen

Fyto-oestrogenen, zijn van nature in sommige planten. Voedingsmiddelen zoals noten, lijnzaad, sojaproducten, sommige granen en brood bevatten veel fyto-oestrogeen. In een 2004 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Urologie", vonden onderzoekers dat mannen eten brood met soja grutten hadden lagere niveaus van de PSA dan mannen die standaard tarwe brood aten. Tarwe bevat minder fyto-oestrogeen dan soja gebaseerde brood. De studie concludeerde dat mannen moeten overwegen eten meer fyto-oestrogeen-rijk voedsel om te helpen houden van PSA niveaus naar beneden.

Supplementen

Sommige studies wijzen op vitamine E supplementen helpen naar lagere niveaus van de PSA, hoewel algemene bewijs onduidelijk vanaf December 2009 was. De American Cancer Society wijst er ook op dat sommige kruiden supplementen, zoals het Chinese kruiden mengsel PC-SPES, masker PSA niveau kunnen handelen. Dit betekent dat prostaatkanker onopgemerkt blijven kan. Voordat u eventuele controles voor prostaatkanker altijd ondergaan vertel uw dokter over alle supplementen die je neemt.


gerelateerde artikelen