How to Cook Rice voor Biryani

March 7

Biryani is een op basis van rijst schotel populair in Noord-India en in delen van Zuid-India, met name rond de stad van Hyderabad. Het bestaat uit vlees of groenten in een rijkelijk op smaak gebrachte saus, met de rijst gekookt samen met de kerrie in dezelfde pot. Als de biryani rijst omvat, serveren Indianen traditioneel de maaltijd met brood. U kunt ook vinden raita-een dip op basis van yoghurt met komkommer bedoeld om af te koelen van de kruidigheid van de biryani – geserveerd als begeleiding.

Stap 1

De rijst zorgvuldig wassen. Kan je dit gemakkelijk door een zeef gevuld met de rijst onder de kraan te houden of door het plaatsen van de rijst in een kom met koud water en het bewegen met uw hand, het water vervangen naarmate het bewolkt. Welke methode u ook gebruikt, schakelt u wassen de rijst totdat het water loopt.

Stap 2

Plaats de schone rijst in een kom met koud water gevuld en laat het weken voor 30 minuten.

Stap 3

Gedeeltelijk Vul een pan met water, voeg een snufje zout en breng het aan de kook, zodra de rijst heeft geweekt voor 30 minuten.

Stap 4

Giet de rijst van het koele water en toe te voegen aan het kokende water.

Stap 5

Breng de pan terug aan de kook en kook de rijst op een hoog vuur voor tussen vijf en zeven minuten. De rijst zal eindigen koken in de saus biryani, zodat u slechts hoeft te brengen driekwart van de weg naar volledig gekookt in dit stadium.

Stap 6

De rijst met behulp van een zeef of vergiet uitlekken en toevoegen aan de rest van de biryani. Kook de biryani volgens het recept dat je volgt.

Wat die u nodig hebt

  • Basmatirijst

gerelateerde artikelen