Kunt u wilde kersen eten?

February 18

Kunt u wilde kersen eten?

Technisch, een kers die in het wild gebieden, in plaats van boomgaarden groeit, beschouwd als wild. In de meeste gevallen kersen groeit in het wild zijn veilig om te eten, maar er zijn bepaalde delen van de planten die niet eetbaar. Praktijk uiterste voorzichtigheid bij het eten van fruit uit wilde planten--tenzij je absoluut zeker van de veiligheid van de vrucht, het is beter om het vasthouden aan kersen uit de supermarkt.

Zwarte kersen

Zwarte kersen, Amerikaanse vogelkers, vaak genoemd wilde zwarte kersen, zijn eetbaar en groeien in Canada en de Verenigde Staten. De vangst is dat de kersen moeten worden opgezet, omdat de pits, in grote hoeveelheden, kunnen cyanide vergiftiging veroorzaken, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. De bladeren, twijgen en bast van de boom wilde black cherry zijn ook giftig. De zwarte kersen zelf bevatten prunasin, die in grote doses, kan leiden tot ziekte of overlijden bij de mens, volgens Nancy J. Turner en Patrick von Aderkas, auteurs van "De Noord-Amerikaanse Guide to gemeenschappelijk giftige planten en paddestoelen." Redelijke bedragen van zwarte kersen fruit, zonder de pits, kunnen een veilig onderdeel van uw dieet.

Bittere kersen

Bittere kersen, Prunus stipspanner, zijn eetbare kersen, maar ze heel bittere smaak in vergelijking met andere rassen. Ze groeien in de westelijke Verenigde Staten als het Verre Oosten als de Rocky Mountains. De zaden en bladeren van de bittere cherry plant bevatten blauwzuur, waardoor ademhalingsproblemen Wanneer geconsumeerd in grote doses, volgens de USDA. Eetbare rauwe, bittere kersen worden wel meer in het algemeen gebruikt voor jam maken. Wanneer de ruwe kersen eten, moet de pit worden vermeden, vooral voor kinderen, omdat consumeren van grote aantallen van kuilen cyanide vergiftiging kan veroorzaken.

Chokecherries

Chokecherries, Prunus Virginia, heten vaak gemeenschappelijke chokecherries en groeien wild in de Verenigde Staten. De meeste delen van de plant chokecherry zijn giftig; dat geldt ook voor de zaden, bladeren, twijgen en bast, volgens de Ohio State University Extension. Net als andere wilde kersen komt de toxiciteit cyanide. Het deel van de vruchten van de chokecherry zelf is eetbaar, maar de pit moet worden verwijderd om te voorkomen dat de vergiftiging. De kers heeft een scherpe smaak veel anders dan de zoete smaak van wild zwarte kersen.

Blijf veilig

Kies niet of wilde kersen eten, tenzij je weet wat ze zijn verscheidenheid. Vragen een veteraan wilde bessen picker is een verstandig idee als u twijfelt, volgens de website van "Moeder aarde nieuws". Niet laten kinderen wilde kersen eten zonder het eerst te verwijderen de kuilen, Let op Turner en von Aderkas. Controleren van kinderen om te controleren of dat ze zijn niet kauwen op wild cherry takjes of bladeren, hetzij. Als je cherry picking, veel lawaai maken, omdat het beren en ander wild verjagen zal.


gerelateerde artikelen