Lijst van pijnlijke terminale ziekten

February 21

Lijst van pijnlijke terminale ziekten

Veel terminale ziekten kunnen pijn veroorzaken. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health, of NIH, kan een persoon met een terminale ziekte besluiten te agressieve behandeling voortzetten of stoppen van de behandeling allemaal samen. Nastreven van agressieve behandelingen voor terminale ziekte kan iemands leven verlengen, maar stoppen van de behandeling zou kunnen betekenen dat het individu een comfortabeler dood ervaringen. Technieken van het beheer van de pijn in de latere stadia van een terminale ziekte kunnen een persoon met tijdelijke verlichting bieden.

Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is een pijnlijke terminal ziekte. Volgens de Stichting Hirshberg voor alvleesklier kankeronderzoek, of HFPCR, een organisatie gewijd aan het vinden van een remedie voor alvleesklierkanker, is de alvleesklier een orgaan gelegen in de bovenbuik, achter de maag. De alvleesklier ligt in de nabijheid van de dunne darm, de lever en de milt. Het HFPCR staat dat pancreaskanker als gevolg van de ongecontroleerde groei van abnormale cellen in de alvleesklier ontwikkelt. Hoewel de exacte oorzaak van alvleesklierkanker onbekend is, kunnen talrijke factoren bijdragen aan de ontwikkeling ervan, met inbegrip van leeftijd, geslacht, ras, geschiedenis van het roken, voeding, diabetes, milieufactoren en erfelijkheid. Volgens het National Cancer Institute--kan een divisie van de NIH--pancreatic kanker vroeg paar symptomen veroorzaken. Echter, naarmate de ziekte vordert, kan een persoon ervaring aanzienlijke pijn in het bovenste gedeelte van haar buik en rug.

Ebola hemorragische koorts

Ebola hemorragische koorts is een pijnlijke terminal ziekte. De World Health Organization, of die landen die Ebola hemorragische koorts is een virale hemorragische koorts en één van de meest virulente ziekten ervaren door de mens. Een klein percentage van personen die getroffen zijn door Ebola hemorragische koorts overleven, maar de overgrote meerderheid van de mensen die deze ziekte bezwijken binnen drie weken na haar begin. Er is geen standaard behandeling voor Ebola hemorragische koorts. Volgens de WHO omvatten gemeenschappelijke tekenen en symptomen van Ebola hemorragische koorts plotselinge begin van koorts, zwakte, spierpijn, hoofdpijn, keelpijn, braken, diarree, huiduitslag, verminderde nier en leverfunctie en interne en externe bloeden. De Centers for Disease Control en preventie of CDC, staten die Ebola hemorragische koorts kan worden overgedragen door direct contact met bloed of secreties van een geïnfecteerd persoon of door direct contact met objecten die zijn blootgesteld aan andermans besmette afscheidingen.

Syndroom van Lesch-Nyhan

Syndroom van Lesch-Nyhan is een pijnlijke terminal ziekte. Volgens de National Institute of Neurological Disorders en lijn of NINDS, een divisie van de NIH, is syndroom van Lesch-Nyhan een genetische aandoening veroorzaakt door een tekort aan het enzym hypoxanthine-guanine phosphoribosyltransferase of HPRT. De NINDS stelt dat, zonder voldoende HPRT, urinezuur zich in de lichaamsvloeistoffen van een persoon met het syndroom van Lesch-Nyhan ophoopt. Urinezuur accumulatie veroorzaakt ernstige jicht, gebrek aan spiercontrole en gematigde retardatie. Deze symptomen verschijnen meestal in het eerste jaar van het leven. Verhoogde urinezuur niveaus veroorzaken natrium •Uraat kristallen te manifesteren in iemands gewrichten, nieren en centrale zenuwstelsel, waardoor belangrijke zwelling in de gewrichten en ernstige nierproblemen. Volgens de NINDS, wordt syndroom van Lesch-Nyhan ook gekenmerkt door zelf verminkingen gedragingen die in het tweede jaar van het leven ontwikkelen. De meeste mensen met het syndroom van Lesch-Nyhan sterven aan nierfalen in het eerste of tweede decennium van het leven.


gerelateerde artikelen