Chocolade en vitaminen

April 8

Chocolade en vitaminen

Sinds de ontdekking van meer dan 2.000 jaar geleden door oude Meso-Amerikaanse culturen, heeft chocolade zijn gekoesterd als een heerlijke en zeer gewaardeerde delicatesse. Hoewel chocolade meestal als een ongezonde dessert begroet is, zijn sommige soorten chocolade verrassend voedzaam. Chocolade wordt geproduceerd uit kleine zaden zaden van de cacao bonen, die chocolade voorzien van een breed scala van vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere voeding verbindingen genoemd.

Vitamine-inhoud

Ondanks zijn reputatie als een ongezonde aflaat heeft chocolade daadwerkelijk een verrassend rijke voedingswaarde. Het bevat sporen van verschillende fundamentele vitaminen, waaronder vitamine C, A, E en D. chocolade ook mineralen ijzer, fosfor en koper. Chocolade gemaakt met melk bevat hoogwaardige eiwitten, kalium, magnesium en calcium.

Antioxidant inhoud

Naast vitaminen en mineralen, kan chocolade ook dienen als een uitstekende bron van antioxidanten. Volgens de Hershey Center voor gezondheid en voeding, in vergelijking met andere planten, hebben stukjes cacaobonen enkele van de hoogste concentraties van een groep van de antioxidant genaamd flavonols. De Hershey-centrum voor gezondheid en voeding blijkt dat een balk van donkere chocolade zelfs meer antioxidanten dan andere flavonol-rijk voedsel bevat, met inbegrip van bosbessen, groene thee en rode wijn.

Typen

De drie belangrijkste soorten chocolade zijn donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Volgens de Hershey-centrum voor voeding en gezondheid, terwijl melk chocolade het meest populaire type in de VS is, heeft donkere chocolade de hoogste voedingswaarde. Volgens «««MayoClinic.com ligt de reden met donkere chocolade hoog cacao gehalte. Het gemiddelde gehalte aan cacao van donkere chocolade is 45 tot 80 procent. Melkchocolade bevat meestal 5 tot 7 procent, terwijl witte chocolade geen bevat. Witte chocolade wordt daarom niet beschouwd als een belangrijke bron van antioxidanten.

Voordelen

Volgens «««MayoClinic.com, kan de flavonols gevonden in chocolade helpen voorkomen celbeschadiging van vrije radicalen, die worden beschouwd als een risicofactor voor hart-en vaatziekten. Volgens de Hershey Center voor gezondheid en voeding tonen studies aan dat eten van donkere chocolade helpen kan verminderen van hoge cholesterol en bloeddruk niveaus, en bloedtoevoer naar je hart en de slagaders te verhogen. Chocolade eten kan ook helpen uw cognitieve functie verbeteren. Volgens de Hershey Center voor gezondheid en voeding, kan het cacaogehalte in chocolade helpen om je humeur te verbeteren en verscherpen uw mentale focus door het stimuleren van je hersenen de hoeveelheid serotonine en endorfine, en door het verhogen van de hoeveelheid zuurstof en bloed stroom naar uw hersenen.

Waarschuwing

Hoewel chocolade enkele voeding verdienste heeft, je moet nog steeds het consumeren van chocolade met mate. Volgens «««MayoClinic.com bevatten vele commerciële chocolade producten grote hoeveelheden suiker, vet en toegevoegde calorieën die mogelijk een bron van zorg als je uw gewicht kijkt. Chocolade bevat ook hoge niveaus van cafeïne. Volgens de Hershey Center voor gezondheid en voeding, kan chocolade overal tussen 25 mg en 40 mg van cafeïne bevatten. Om de meeste voordelen uit chocolade, MayoClinic.com raadt een maximum van drie ounce van chocolade per dag eten.


gerelateerde artikelen