Is het medisch OK om foliumzuur & Calcium samen nemen?

January 16

Is het medisch OK om foliumzuur & Calcium samen nemen?

U wilt kan nemen vele verschillende vitaminen en mineralen in de vorm van supplementen. Sommige multivitaminen bevatten zowel foliumzuur en calcium. Er is geen reden dat u deze twee micronutriënten niet moet op hetzelfde moment nemen, en beide u profiteren kunnen--vooral als je een vrouw in de reproductieve leeftijd of zwanger.

Foliumzuur

Foliumzuur is een van de B-vitaminen; het is met name vitamine B-9. U gebruikt deze vitamine voor allerlei dingen, een van de meest opvallende daarvan is de productie van rode bloedcellen. Tekort kan leiden tot bloedarmoede, of lage rode bloedcellen. Als je een vrouw in de reproductieve leeftijd, is foliumzuur bijzonder belangrijk als onderdeel van uw dieet of als aanvulling. Dit is omdat ontwikkelende embryo's foliumzuur moeten ter voorkoming van sommige aangeboren afwijkingen.

Calcium

Calcium is over het algemeen het best bekend voor haar rol in het behoud van het skelet, maar het heeft vele andere belangrijke functies in het lichaam naast die. In haar boek "Menselijke fysiologie" legt Dr. Lauralee Sherwood dat calcium één van de mineralen die je nodig voor cel-naar-cel communicatie en is om spieren te contracteren. Als je calcium tekort, zal je lichaam de mineralen uit de botten te halen van het tekort trekken.

Foliumzuur en Calcium

Er is geen medische reden die u niet mag foliumzuur en calcium samen nemen, en in feite veel Multivitamine en minerale supplementen verenigen naar de tweetal. Het idee dat u niet moet deze twee samen nemen is een misvatting die waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat je moet niet het nemen van calcium en ijzer--een andere gemeenschappelijke zwangerschap supplement--samen, omdat elk met de absorptie van de andere interfereert. Het is het beste te nemen van ijzer en calcium op verschillende tijdstippen van de dag.

Hoeveelheden

U bent een vrouw in de vruchtbare leeftijd, moet je 1000 mg calcium per dag als 400 mcg foliumzuur elke dag, legt de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap. Veel prenatale vitamines zal hebben meer dan de aanbevolen 400 microgram foliumzuur in hen, maar ze zelden bevatten alle de calcium die u nodig hebt; Dit is vooral omdat prenatals ijzer bevatten. Multivitaminen die geen ijzer bevatten wellicht niet uw volledige dagelijkse behoefte van calcium omdat calcium pillen maakt nogal groot en moeilijk te slikken. Mogelijk moet u een aparte calciumsupplement als u op een multivitamine of prenatale voor uw behoeften van de micronutriënt vertrouwen.


gerelateerde artikelen