Vitamine B12 en Malaria

October 18

Vitamine B12 en Malaria

De beste manier om te voorkomen dat aanbestedende malaria is ter voorkoming van muggenbeten. Lange mouwen, insectenwerend middel en klamboes kunnen alle hulp. Maar de vastberaden insecten hebben een manier van het vinden van de infiltratie, en vrij snel u bent gebeten. Inwoners van en reizigers naar malaria gebieden hebben geprobeerd vele preventieve maatregelen. Vitamine B12 is een profylactische die veel mensen zweren bij.

Malaria

Meer dan 40 procent van de wereldbevolking in 100 landen dreigt voor malaria. De anopheles-muggen waaraan de malariaparasieten zoals warm weer, zo warm en/of tropische plaatsen met inbegrip van Afrika, Zuid- en Zuidoost-Azië, Oceana, het Midden-Oosten en Zuid- en Midden-Amerika zijn alle malaria hot spots. Als eenmaal gebeten door een geïnfecteerde mug, de parasiet gaat uw bloedbaan en maakt zijn weg naar uw lever. Daar vermenigvuldigt de parasiet. Dit leger van parasieten dan opnieuw betreedt je bloedbaan en aanvalt uw rode bloedcellen, verdere mutliplying totdat de cellen barsten, vrijgeven van parasieten in uw bloed plasma. Dit veroorzaakt het typische van malaria hoge koorts. Wanneer een persoon met malaria is gebeten door een niet-geïnfecteerde anopheles mug, door de parasiet in de mens doorgegeven aan de mug.

Vitamine B12

Vitamine B12 en Malaria

Vitamine B12, officieel genaamd cobalamin, werkt samen met folaat maken rode bloedcellen. Het helpt uw lichaam bij het gebruik van bepaalde aminozuren en vetzuren, en is een essentieel onderdeel van chemische stoffen die deel van het lichaam uitmaken. Dierlijke producten zoals melk, rundvlees, zalm en yoghurt zijn de beste bronnen van de vitamine. B12-deficiëntie leidt tot schade aan de zenuwen, bloedarmoede en al te gevoelige huid. Nemen van teveel B12 lijkt geen gevaar, want het is een in water oplosbare vitamine. Maar de populaire praktijk van het krijgen van B12-injecties voor energie heeft geen wetenschappelijke basis, volgens diëtist en auteur Roberta Larson Duyff.

B12 en Malaria

Terwijl verschillende anti-malaria geneesmiddelen worden verkocht, worden de natuurlijke oplossingen zoeken door veel inwoners van en reizigers naar de getroffen regio's. Sommige reizigers start een regime van vitamine B12 supplementen goed vóór de aanvang van hun reis. Het idee is dat de vitamine maakt je afscheiden van een geur die muggen onsmakelijk vinden. Maar het bewijs voor deze theorie is zwak op zijn best. Dr. Cameron Webb, een wetenschapper in de afdeling medische entomologie bij Westmead ziekenhuis in Sydney, Australië, ontkent de B12 verbinding. Webb zegt dat terwijl muggen uiteraard sommige mensen lekkerder dan anderen vinden, wordt het niet direct gerelateerd aan B12 inslikken.

B12 Literatuurstudie

UK volksgezondheid officier Ashley Croft deed een overzicht van de literatuur van meer dan 100 studies waarbij vitamine supplementen en malaria. Zijn conclusies werden in juli 2010 gepubliceerd in het tijdschrift "Klinisch bewijs". Die relevant zijn voor de B-vitaminen studies deed geen ondersteuning voor B12 als een anti-malaria. Ze vonden geen verschil tussen het aantal mug landingen op mensen die hadden genomen B-vitaminen, of dingen onlangs geraakt door mensen die hadden genomen, B-vitamines, en de controlegroepen.


gerelateerde artikelen