Jeukende huid & korrels

May 23

Jeukende huid om een aantal redenen kunt u ontwikkelen wanneer het gaat om voedsel. Het zou een eenvoudige voedselallergie, een huid allergie of iets meer serieus, zoals coeliakie. Als u merkt dat uw huid jeukende wordt elke keer dat u met korrels of een ander type levensmiddel in aanraking komt, laat uw arts meteen weet. Mogelijk moet u een allergietest om te bepalen waarom je jeukende huid ervaren wanneer je korrels aanraken.

Voedselallergie

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals tarwe, noten, soja, eieren, melk en schelpdieren kunnen leiden tot een overdreven reactie van het immuunsysteem dat een allergische reactie veroorzaakt. Wanneer deze soorten levensmiddelen, waardoor een voedselallergie, het treedt gewoonlijk op terwijl je een kind bent en niet wanneer u volwassenheid bereiken, volgens de National Institutes of Health online medische encyclopedie Medline Plus. Kinderen hebben de neiging te ontgroeien sommige allergieën van het voedsel, zoals allergieën voor melk, tarwe, soja en eieren, tegen de tijd dat ze 5 jaar bereiken. Andere allergieën, zoals schelpdieren en noten, de neiging om een leven lang meegaan. Voedselallergieën kunnen veroorzaken buikpijn, misselijkheid, zwelling van het gezicht, de lippen en de tong, kortademigheid en jeukende huid, mond, keel en ogen.

Allergie huid

Soms kunt u een reactie op bepaalde voedingsmiddelen hebben alleen door ze aan te raken. Korrels hebben dit soort reactie tegen de huid. Dit soort reactie staat bekend als contact dermatitis. De korrels kunnen irriteren je huid en veroorzaken ontsteking, die in een uitslag resulteren kan. De uitslag kan variëren in ernst van mild tot ernstige, waardoor slechts een jeukende flard van huid met kleine, geïrriteerde bultjes, of het kan laat een patch van rode, geïrriteerde huid die met druipende kasten als gevolg van krabben uitbreekt.

Coeliakie

Coeliakie veroorzaakt schade aan de dunne darm en voorkomt dat u absorberen van de voedingsstoffen uit het voedsel dat je eet. Hebt u coeliakie, zou u gluten niet tolereren. Gluten is een soort eiwit gevonden in rogge, tarwe en gerst — die allemaal soorten granen. Symptomen van coeliakie zijn jeukende huid, braken, abdominale opgeblazen gevoel en pijn, botverlies en onverklaarbare-ijzertekort bloedarmoede. De nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse schat dat ongeveer 2 miljoen Amerikanen hebben coeliakie, oftewel ongeveer één in 133 mensen.

Overwegingen

Niet zelf een diagnose stellen uw reactie tot korrels. Behandeling van jezelf voor de verkeerde toestand kan verergeren uw symptomen. Praat met uw arts, die kan doen professioneel testen om te bepalen waarom u zijn breken met jeukende huid. Vermijd granen als u vermoedt dat ze wordt veroorzaakt door een reactie van de huid en een logboek bijhouden wanneer de reactie van de huid optreedt, het uiterlijk van de patch van jeukende huid en wat je dragen en op het tijdstip van de reactie eten.


gerelateerde artikelen